Merhaba, 2 gün önce hastaneden çıkış yapmış biri olarak hastane çantamda kullandığım kullanmadığım şeyleri sizlere fikir olsun diye yazmak istiyorum.
Gerekli ve Kullandığım Şeyler
- Kesinlikle sayısız bebek için kıyafet koymanın hiç anlamı yokmuş. Hastane çıkışları 10 lu ve 5 li yeterli oluyor. Kesinlikle organik tercih edin kıyafetleri ve kendinden eldivenli olsun. Ben TinyLamb ve Kitikate marka tercih ettim. Kıyafetin kendisi eldivenli olduğu için. Diğer türlü sürekli düşüyor onunla uğraşamazsınız. Eldivenleri atalım gerçekten çöpe.
Lütfen çorap ve şapka koyun. Bebeğin ayakları ve kafası çok üşüyor organik örme çoraplar tercih edin derim. Diğer türlü elbiseler bebeğin cildinde hemen etki gösteriyor. Kırmızı kırmızı şeyler çıkıyor.
_Kendiniz için boydan elbiseler mümkünse büyük beden ve önü mutlaka açılabilir olmalı. Hastane ortamı çok sıcak. Kalın değil ince birşeyler olması daha rahat etmenizi sağlar. Ayrıca yürüyüş yapabildiğinizde üzerinize birşeyler almanız gerekecek. 2 li elbise takımlarını tercih edin. Alt üst ayrı takım rezillik. Uzun kollu olması ayrı rezillik. Kollarınızda hep damar yolları açık oluyor. Çorap koyun kendinize.
-Bez 10-15 adet yeterli. Depend alın 2 paket. Hastane çıkışından sonra da kanamanız fazla oluyor kullanmaya devam ediyorsunuz. Mümkünse yine büyük bedenler tercih edin.
-Bebek için kalın battaniye, ince battaniye, müslin örtüler. Puset içerisine minder mutlaka alın derim bebek pusette mindersiz oturamıyor. Sabahına işitme testine gönderiyorsunuz. Hastane içerisinde gidip geliyor. Puset içerisinde uygun pozisyonda olmalı. Ayrıca üstüne örtü de almalısınız. Almayarak hata yaptığım şeyler.
-Kaşık biberon mutlaka çantanızda bulunmalı.
-Büyük harflerle yazacağım GÜMÜŞ KAPAK edinin. Resmen ilk gün su topladı göğüs ucum ve kanadı. Krem denedim anında etki etmiyor. Ama gümüş kapak hayat kurtarıyor. Hemen su toplayan yeri kurutuyor ve yarayı yok ediyor.
Philips Avent Göğüs ucu ve Philips Avent Göğüs Kalkanı bir işe yaramıyor. Göğüs Kalkanı için kana kana süt gelmesi lazım. Gelmiyor ki. Sonrasında bakalım kullanırız inşallah.
-Bol sıvı içecekler, kahve, bitter çikolata ve hoşaf çantanızda olsun. Sezeryan sonrası için ilk gaz çıkarma diye bir olay var hoşaf yardımcı olacaktır.
Aklıma geldikçe düzenleme yapacağım.