Herkese selam arkadaşlar,
Genel anesteziyle sezaryen olalı bugün 8.günüm
Medipol Çamlıca da doğumum oldu.Genel almak istedim çünkü spinal olanların çoğu baş ağrısı bel ağrısı oluyor dedipi için ve ayrıca doğumhaneden korktuğum için bu şekilde oldu.
30 haftalıkken erken doğum sancıları çektim ve 37. Haftada ilaçlarımı bıraktırdı doktor . Normal doğum istiyordum ama doktor senin için memnun olacağın bir doğum şekli olmaz çok dikişin olur vs dedi çatıdan kaynaklı.
Ben de biraz düşündüktrn sonra sezaryen için geçen 28 Ocak cumartesi gün verildi.
Odadan beni götürürlerken ağlamaya başladım çünkü korkuyordum 🙈
Beni hazırladılar doğumhanede müzik çaşıyor ama çok soğuk üşümeye başladım karn bölgemin önüne örtü serdiler doktor geldi karnın üşücek su gibi bişiler döktü .
Sonda takıldı ve canım yandı Sedef hoca normal doğuracak insana bak daha sonda takılırken canı yanıyor dedi 😁
Sonra anestezi ekibi geldi koldan bişi vurdular ve hissetmemeye başladım ağzıma da verdiler anesteziyi besmele çektim ve derin derin nefes al dedikten sonrasını hatırlamıyorum 😁
12.30 gibi işleme başladılar 12.53 te oğlanım doğmuş ve babasının anneannesinin yanına götürmüşler.
Ben ise 2 ye doğru uyanmışım karnım acıyor ağrım var vs dedi hemşireler ağrı kesici vurcaz dedi oğlum iyi mi dedim çok güzel bir oğlan oldu çok iyi sağlıklı dediler rahatladım.
Beni odaya aldılar oğlanım zaten odadaymış ben akşama kadar anestezi etkisinden çıkamamışım ve biraz saçmalamışım.
Emzirdim ettim çok şükür ama şunu belirtmek isterim sütünüz geldiği halde çocuğa mama takviyesi istediler ilk doğan çocuk ilk hafta yüzde 5/10 arasında kilo verirmiş ki bizimki de hastaneden çıkana kadar biraz verdi ve mama aldırdılar kaşık biberon şeklinde verdik ama zorlandık baya.
Perşembe günü afiyet Hastanesi’ne doktora götürdüm çünkü oradaki doktoru beğenmedim.
Afiyetteki doktor ne maması dedi yenidoğan çocuk tabi ki kilo kaybı yaşar hemen mamayo bırakın dedi zaten kilo da almış oğlanım çok şükür mama olayı çünkü baya canımı sıkmıştı.
Bu arada daha tartılmadım anesteziden sonra doktor ayak ve bacakların şişer korkma dedi ve öyle de oldu aşırı şiştiler ve bugün 8. Gün o şişlikler yavaş yavaş geçti.
Yarın tartılmayı düşünüyorum çünkü 52 kiloydum ve 30. Haftadan sonra spor hayatım bitince ve evde yatış olunca 66 kiloyla doğuma girdim zaten ideali almışım.
Korse de kullanmaya başladım şu an giyilebilir alttan korse kullanıyorum daha sonra owli markaya başlayacağım göbeğim kaslar da gidince yumuşacık oldu hala da biraz ağrılarım var onlar da yavaş yavaş geçecek inşallah.
Benim hikayem de bu şekilde herkesin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almasını nasip etsin Rabbim.