Yasmin46 benimde kızım 2 yaşını geçti emiyordu şuan 9 haftalık hamileyim. Ben memelere bişey sürme taraftarı değilim
Bilmiyorum niye ama vicdanen o durum beni rahatsız ediyo hayatta en çok güvendiği şeyin bianda pis olması ve sonrasında bebek gelicek ve pis memeyi emicek onda nasıl düşündürür bilmiyorum. Anlatarak azaltmayı başardım ara ara yemeği beğenmedikçe keyif emmesi ypıyoduk onları kestik ama uykudan önce mutlaka emmek istiyor. Onu geçse ve başka destekle uyusa gece kalkınca emmek istiyor..
Ben o ilk haftalardaki stresle beraber uyumaması uyandıkça ağlaması çıldırttı beni ve gerçekten mücadele edemedim meme emzirmemekle.
Çünkü memeyi aldığı anda 2dkkada uyuyor.
Memesiz sallıyorum olmuyo sırtını kaşıyorjm olmuyo yok yani 1,5 saat dönüyoruz odada..
ben olmuştum sabır taşı
Şu döngüde sütüm kesildi memeler çoook acımaya başladı anlatıyorum sürekli canım yanıyo bazen kanadığını görüyo süt yok gelmiyo artık büyüdükçe memelere veda edilir diye tektel bahsediyorum.
Bazen ben büyüdüm sadece dokunucam diyo kimi gece hiç emmiyo uyansa da dokunup geri uyuyo
Bazı geceler emiyo
Henüz 2 haftadır deniyorum bıraktırmayı..
buda bir süreç herkes aniden bırakmalı diyor ama her çocuğun dinamiği her annenin sabrı başka..
kasmadan ondaki güven duygusunu sarsmadan ilerlemek daha doğru geliyo bana
Kim bilir belki ben boşa zorlaştırıyorum işleri
Ama gönlüm konuşarak çocuğumun liderliğinde sonlanması
Anneliğini örnek aldığım biri şey demişti
‘28. Ayda memeyi sonlandırmaya çalışırken buna hazır değildi ve sürekli zorlaştırıyordu. 30. Ayda tekrar denediğimde kendi bıraktı ve şefkatle sonlandı. Hazır olmasını öngörmeye çalış’ demişti.
Hüngür hüngür memeğğğğ diye ağladığında gecenin 3 ünde ben dayanamıyorum malesef