Alymus Kızlar geçen komşum geldi doğar doğmaz dudaklarına zemzem suyu ve hurma sürmemi söyledi ? Yapan var mı ?
nur34_ Alymus ya canim bunlar insanlar arasinda gecen hurafelr iste bebek tuzlama su icirme damagndan tutup kaldirma bilmem ne tipta yeri olmayan seyler bunlar
anie Alymus annem ablamla abimin çocuklarına yapmış sünnetmiş iyi huylu temiz ahlaklı vs olsun diyeymiş benimkine de yapacakmış bana soran olmadı ama bişey de diyemiyorum malesef
Humzee16 Alymus Peygamber efendimiz (sav) Fatıma annemiz Hasan ve Hüseyin (ra) doğum yapınca dudaklarına sürmüş. İyi huylu olsunlar diye. Sünnet yani bende yapmayı düşünüyorum babamız yapacak İnşâAllah. 7. Günlerinde de sağ kulağına ezan sağ kulağına sela okumuştur. Daha sonra da adlarını vermiştir. Bu uygulama da Peygamber efendimizden gelen sünnet 🌸
Humzee16 nur34_ evet tuzlamak felan hurafe saçma işler ama bebeğin ağzına hurma, zemzem suyu sürülmesi, kulağına kamet getirip ezan okumak, ismini bildirmek Peygamber efendimizin sünnetleridir karıştırmayalım lütfen güzel kardeşim ❤️
Humeyraeslem1 Yeni doğan bebeğin damagina çok az hurma sürmek sünnet bebeğin huyu ahlakı halim olsun diye bende yapıcam insallah
nur34_ Humzee16 valla kuzum cok boyle seyler soyleniyor yordu insanlar artik ama sunnet olan seyler hakkında bilgim yok o ayri konu