Dilek98Mete Herkese merhaba🌸 2 hafta sonra sezaryen olacağım ve bu konuda çok bilgisizim. Bana sezaryen hakkında bilmem gerekenleri söyleyebilir misiniz rica etsem? Mesela spinal ile epidural. İkiside aynı işleve sahip, aralarındaki farklar nelerdir?
Seherselim Dilek98Mete spinal anestezi belden aşağın uyuşuyor genel anestezi değil epidural debelinden iğne takıyolar o bi kaç gün belinde kalıyo ve sana ağrı kesiciyi orda n veriyolar kalçadan iğne yapmıyorlar
Dark Dilek98Mete epidural de katater takılı kalıyor, spinal de ise tek sefer iğne yapılıp uyuşturuluyor
Seherselim Dilek98Mete epidural sadece kaşıntı yaptı bende o kadar 😂 o da normalmiş o kadar tatlı bir kaşıntı ki katater çıkınca kaşıntı da gitti bi daha sezeryan olsam yine epidural isterim.
Dilek98Mete Seherselim gerçekten teşekkür ederim bilgilendirmeler için. O kadar internette arattım ama hep ikisi içinde sırttan iğne yapıldığı ve belden aşağısının uyuşturulduğu yazıyordu
Seherselim Dilek98Mete gerçekten mucize gibi bir şey epidural bende Bilmiyordum epidural damar yolu açtıkları gibi beline iğne takıyolar ağrın oldukça ordan ilaç veriyolar. Spinal olan arkadaşım İlk ayağa kalkarken 4 kişi ile zar zor kalkmış ben o kadar rahattım ki sadece eşimin elini tutarak ayağa kalktım. Bebeğimin bütün ihtiyaçlarıyla kendim ilgilendim. Araştır doktorunla görüş ona göre karar ver canım