Simge41 Kızlar doğum izni 32. Hafta olduğu anda mı yoksa 32. haftayı doldurunca mı başlıyor? Ben şuan 29+1 haftayım. 2 haftam mı kaldı 3 haftam mı anlayamadım.
busraydnc Simge41 bende burda bekleyeyim bari emin olamadım bende 29+4 üm ama sanırım netten araştırdığıma göre 32 içerisinde herhangi bir günde rapor almamız yeterliymiş
Isik22 Simge41 32+0 da izin başlıyor canım istersen ben 32+0 da çalışmak istediğim için çalışabilir raporu aldım 37+0da izne ayrıldım
BusraNur01 Haftayı doldurduğun andan itibaren başlıyor. Muhasebeciyim çalışanları 32 dolduğu andan çıkarıyoruz izne
Simge41 BusraNur01 ben de 2 hafta kaldı diye seviniyodum, hayaller hayatlar 😢 teşekkür ederim baya bi arastirdim bunu bulamamıştım nette
EdaZehra BusraNur01 peki doğum iznine ayrıldıktan sonra kaç ay ücretli izinde sayılıyoruz biz? Kaç ay maaş almaya devam edicez yani🙈
BusraNur01 Tintinsu Genel olarak zaten hiçbir resmi kurumda doldurmadığımız hafta sayılmıyor yani 37+0 da zorunlu ayrılma haftamız sayılıyor
BusraNur01 Simge41 bende açıkcası zor geliyor artık diye erken izne ayrılmak istiyorum bu yüzden 30. Haftamda ayrılıp 2 hafta aile hekimimden genel bir rapor alıcam resmi izin sürecim başlamasına kadar🙈
Tintinsu BusraNur01 peki birşey daha sorabilir miyim? ben 37ye kadar çalışacağım. 37de ayrılacağım. 8 hafta +5 hafta toplamda 13 hafta iznim olacak. Bu izin ben 37+0 da ayrıldığım anda mı başlıyor yoksa doğum yaptığım gün itibariyle mi? Diyelim ki 39 da doğurdum, yine 39 itibariyle 13 haftam mı olacak yoksa 11 hafta iznim mi olacak ?
BusraNur01 Duygumut bizimde öyle iyi hissedenler bazen doğum sonrası fazla izin kullanmak için 37+0 da zorunlu çıkıyorlar.
BusraNur01 Tintinsu 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası toplam 16 hafta doğum iznimiz var yasal olarak. Doğumdan önce az kullanırsan bu doğum sonrasına sarkar. 37 de izne çıkmış olsan 8 hafta iznindan 5 hafta eksik kullandığım için 5+8 den 13 hafta iznim kalır doğum sonrası kullanmak için
Skrn1 Devletin sana verdiği hak iş yeri veya muhasebe ile alakalı bir durum değil 32+0 da çalışamaz raporu alabilirsiniz isterseniz 37+0 kadar da uzatabilir çalışabilir alırsınız ben 32+0 da çalışamaz raporumu aldım
BusraNur01 EdaZehra EdaZehra toplam 16 hafta yani 4 ay maaş alınıyor onu da şöyle bildiğim kadarıyla doğum öncesi rapor tarihi bittiğinde bir kısmı yatıyor kalan kısmı da doğum sonrası rapor tarihin bittiğinde hesaba yatıyor malesef aylık alır gibi alamıyoruz😅
EdaZehra BusraNur01 ya şu maaşı 12 ay yapsalar keşke 😅 çocuk 4. Ayda bırakılmıyo ki çalışmaya geri dönelim🥲
Simge41 Ya bi de kanunen gebe kadınlar 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz diye bişey varmış, ben daha yeni duydum. Bilgisi olan var mı?
Skrn1 Simge41 iş yerinin insan kaynakları ile görüş evet ben hep 9 5 buçuk çalıştım molalarımı çıkınca tam 7 buçuk saat çalıştım eğer fazla çalıştırırsa ihlal mesai bırakması yasak ve vardıya sistemi ile çalışıyorsan eğer geceye veremez
Simge41 Kızlar etiketleyemiyorum sizi burda ilk defa post açtım o yüzden bu sekilde genel yaziyorum. Benim işyerim kocaelinde ben istanbulda oturuyorum her gun servisle gidip geliyorum artık çok zorlaniyorum 32 yi bile bekleyemeyecek durumdayım ama mecbur bekliyorum. Şuana kadar ne hamileliğimden önce ne hamileliğim boyunca iş yerinde hiç bir hakkımı aramadım calisma ortamimdaki huzurum bozulmasın diye ne derlerse yaptım görev tanimimda olmayan işleri bile yaptım. Ama ciddi anlamda artık hakkım yeniyo ve ben doğum iznimden sonra calismak istedigimi söylememe rağmen biz seni cikarticaz diyolar. O yüzden artık iyi niyet kullanip haklarımdan vazgeçmek istemiyorum gebelikle ilgili işyerinde ne hakkım varsa almak istiyorum ve onlara da dedim ben bişey imzalamicam istiyosanız siz çıkartın beni dedim. Yani yasal olarak gebe kadın istedigi takdirde doğum izninden sonra işine devam edebilir işveren cikaramaz diye biliyorum. Beni cikarmalari halinde bunları dava edebilir miyim edersem işyerine bi yaptırımı olur mu kanunen bunu da merak ediyorum. Benim yerime alacaklari kişiyi bile ayarladilar. Uzun oldu kusurabakmayın ama belki ayni durumda olan anneler varsa onlar da yararlanirlar bu posttan.
Isik22 Simge41 arkadaşımı hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkardılar arkadaşımda hemen dava açtı avukatı %100 kazanacağını söylüyor şirketin kanuna aykırı hareket etmesinden art niyetinden dolayı