Uzun süredir ikinci bir çocuğum olsun istiyordum nihayet güzel haberi aldık ve ailecek çok mutlu olduk.12.haftamda ikili tarama testi için doktor kontrolümüz vardı.Heyecan ile belki cinsiyetini de öğreniriz diye muayeneye gittik fakat bebeğimin kalbi 9.haftada durmustu😔Gunlerce ağladım Doktorum üzülme sağlıklı olsaydı yaşardı bu yüzden tutunamadı annesi dedi.Tekrar hamile kalmak için sabırsızlanıyordum bu arada genetik test yaptıralım bir sorunmu var diye düşündük.Evet öyleydi bende paransentik inversiyonun olduğunu ve kromozomlarin dizilimlerinde yer değiştirdiğini ogrendim.Doktorumuz en güvenilir yöntem tüp bebek dedi.Tabi biz hemen araştırmaya başladık .Araştırmalarımız sonucunda fiyatlar oldukça yüksekti.Rabbime sığındım ve Allah’ım senden bir evlat daha istiyorum hayirli ise bana nasip et hayırlı değil ise oğluma sağlık ver diye dua ettim.Aradan 3 ay geçtikten sonra tekrar hamile oldugumu öğrendim 12.haftalik olana kadar tabi oğluma soyleyemedim tekrar bir olumsuzluk olursa üzülmesin diye.12 haftalık olduğunda ikili tarama testinde bebeğimin ense kalingi 2.7 ölçüldü doktorumuz gözle görünür bir kalınlık var bebekte bir sorun olabilir hemen Fetal Dna yapmamız gerekir diyerek çok olumsuz konuştu.Özele gidiyordum.Bir de başka bir doktor görsün istedim Üniversitesi Hastanesi’nden bir hocaya muayene oldum o da 3.7 ölçtü hatta ense kalınlığı dan ziyade bebekte kistik higroma olabileceğini ve bu durumda gebeliğin ilerlemeyecegini ilerlese bile sorunlu dogacagini soyledi.17. haftamda Amniyosentez kararı aldık ve ekledi belki gebelik o zamana kadar devam bile etmeyebilir dedi.Belki bu forumdaki tüm bu konuda açılmış postları gece gündüz tek tek okudum.Ya bebeğimde bir sorun yoksa ya amniyosentez ile bir sorun olusur da bebeğime zarar verirsem!Amniyosentezin yapılacağı güne kadar kendi kendimi yedim bitirdim.İslemin yapılacağı gün geldi çattı eşime benim gönlüm razı değil Amniyosentezinde riskleri var Fetal Dna testini yaptıralım dedim.Doktorumuzun önerisi ile bir merkezle görüşüp bu işlem için randevu aldık.Esim de bende çok üzgündük ve eşim dediki Fetal dna yi yaptirdik peki sonucu bekledigimiz gibi çıkmazsa ne yapacaksın aldıracak mısın?Cevabim tabiki hayır oldu.Rabbimin bize verdiği kabulümdür dedim.O zaman neden yaptırıyoruz ya sonuç beklediğimiz gibi gelmezse bu şekilde hamilelik nasıl geçecek beni dinlersen hiç bir işlem yaptırmayalım biz Rabbimin bize verdiğine razıyız inşallah sağlıkla yavrumuza kavuşuruz dedi.Düşündüm haklıydı.Tabi günler çok zor geçti.Bol bol dua ettik🤲 40.haftamda doğum başladı.Bebeğimi kucağıma alana kadar hep acabalarla yaşadım.Ama hamdolsun ki prensesime sağlıkla kavuştum.Hic bir sorunu yoktu🙏5 aylık olduk bile.Bu benim sınavımdı.Rabbim herkese bebeğine sağlıkla kavusmayi nasip etsin inşallah 🌸