Hilalebrar İyi geceler ikili tarama sonucu normal gelip 4lu taramada sorun çıkan oldumu. Ne yaptınız kızlar amniyosentez yaptırmak istemiyorum 17 haftalık hamileyim rabbim ne verirse hayırlısını versin aksi bı durumda çıksa zaten bebeğimi aldırmam asla ama icim içimi yedi bugün doktor böyle soyleyince yaşım 31 acaba yaştan da kaynaklı olabilir mi. Bu durumu yaşayan varmı ne olur yazabilirmisiniz
beyzacmvrc Hilalebrar yaşta etkiliyor Yani bu risk sadece bı olasılık hesabı doğruluk payı asla %100 değil. Hatta %60 larda. Ben ne ikili ne dörtlü hiçbirini yaptırmadım sadece detaylı ultrasona giricem Linç yiyebilirim ama bu testlerin sadece hamilelik sürecinde bir kafa karışıklığı ve üzüntü yarattığını düşünüyorum Testiniz risksiz olsa da sizin bebeğiniz %100 sağlıklı diyemiyorlsr yani doğruluk payı kesin bir şekilde yok. O yüzden hiç canını sıkma 3-4 hafta sonra detaylı ultrason zamanın gelecek zaten üzme kendini bebeğin en çok stresten etkilenir zaten
Mtoksz Hilalebrar ben herhangi bi test yaptırmadım ama detaylıda bana da risk var dediler. Amniyosentez önerdiler yaptırmadım tabi. O testler pek güvenilir değil öncelikle öyle olduğuna kendinizi de inandırıp şimdiden kahrolmayın. Allah büyük öyle söyleniyor ihtimal olarak ama sonuç çoğunlukla iyi oluyor dua edelim sağ Salim kucağımıza almak için
Greenmomy Hilalebrar sıkıntı çıksa da Rabbimden aldırmayı düşünmüyorum gibi bir yaklaşımınız varsa keşke bu testleri yaptırmasaydınız. Çünkü gerçekten hem doğruluk payı çok düşük hemde gereksiz yere insanı strese sokuyor. Üzülmeyin Rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin. Güvenmeyin o testlere.
Syma_07 beyzacmvrc çok doğru ikili taramaya girdim 1 hafta ne uyuyabildim ne hayattan zevk aldım sonucu dusunmekten bı sorun çıkmadı 3lu tarama için çağırdı gitmedim 17haftaya giricem sadece detaylı düşünüyorum
Hilalebrar beyzacmvrc yok onlarda binsorun görünmedi gersey normal dedi doktor. Zaten ilk gebeliğimde hiç birini yaptirmadim ama 8 yıl önce şimdiki kadar zorunlu tutmuyorlardi sorup geçiyorlardı şimdi doktorlar zorunlu koştuğu için yaptırdım. Yoksa ne gelirse Rabbimden gelirinancim sonsuz
Hilalebrar Mtoksz amiin inşallah haftaya salı günü ayrintiliya gireceğim banada amniyosentez önerdiler ama bebeği hiç bisekilde riske atmam zaten öyle bıle olsa zaten bebeğim 5 aya yaklaştı bile bile ona zarar veremem Rabbimden ne gelirse tevekkül edip dua edip bekleyeceğim
Hilalebrar Greenmomy çok haklısınız ilk gebeliğimde hiç bı teste girmedim ama şimdi zorunlu koştukları için yaptırdım yoksa hiç birini yaptırmayı düşünmüyordum 😥
aysegul_46 Greenmomy evet bende öyle düşündüm sadece detaylı ultrason yaptırdm Allah vermiş bize onu Allah korusun bişey olsa aldirmiycaz ki yani hamileligin icine ediyorlar sonra bişe çıkmıyor
beyzacmvrc Hilalebrar benim ilk gebeliğim doktorum illa yaptır demedi o testleri. Bana bıraktı bende yaptırmadım. Sadece detaylı ultrasona gireceğim insallah orda da herhangi birşey çıkmaz 🤲🏻❤️ sende korkma 🌼
Hilalebrar beyzacmvrc çok teşekkür ederim rabbim.hepimizie hayırlı sağlıklı evlatlar versin sağ salim kucagimiza almayi nasip etsin inşallah
Mtoksz Hilalebrar emin ol bişey de yoktur bebekte. Artık etrafımda risk var demedikleri kalmadı en son birine amniyosentez sonucu bile %98 riskli dediler çocuk maşallah gayet sağlıklı Doğdu . Hiç üzülmeyin
-Nazlican35- Bn 2 lı 3 lü 4 lü hiç birini yaptırmadım ikizlerim olacak Allah nasip ederse 17+3 um fetal DNA mi ne varmış özel onu yaptırdım tek sonuç bekliyorum ama sanmıyorum dr dedı bişi olsa görürdük dedı tarama yaptırmama sebebim engelli dese de doğurmak niyetindeyim dıye Dr down dese doğuma kadar uzülcem burnumdan gelecek onyuzden yaptırmadım
rubeyyisarah Bir ablama (37 yaşında) bebeği için kesin down dediler %90 felan. Maşallah sapa sağlam ve çok yakışıklı doğdu bebek. Boşuna üzmeyin kendinizi büyük ihtimalle iyidir, sağlıklıdır😊 doktorlar korkutmayı seviyor olmamış gibi hayatınıza devam edin:))
Hilalebrar rubeyyisarah Allah razı olsun içime su serptiniz bu kadar zorunlu kilmasalardi inanın bende yaptırmak niyetinde değildim 8 yaşında bı kızım var onda hiç bir teste gidip yaptırmadım şimdi nereye gitsek 2li 4lu test sonucunu soruyorlar ulturasona almadan önce. 2 li tarama testinde ölçümleri de gayet normal geldi zaten test sonucunda normal geldi şimdi böyle dediler Rabbimden herşey ona.sigindim
Hilalebrar rubeyyisarah bugün dontir bana da o testi önerdi yaptirsam sonuç var çıksa bile bebeğime kıyıp bişey yapmam zaten i nedenle onuda yaptırmadım salı günü ayrıntılı ulturasona randevu aldım profesör bı doktordan ona gideceğim
rubeyyisarah Hilalebrar bakın bu down meselesi felan hamile olan her kadın için geçerli ultrasonlarda yanılma payı var yani her birimizin bebeği sağlıklı da olabilir sağlıksız da. Yani bu testler yaptırdıysanız bile takmayın kafanıza. Biz hep dua edeceğiz rabbim evladımızı sağlıklı kıl diye ki ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep bunun için dua ediyorum. Devlet hastanesine kontrole gitmiştim bir kere o zaman doktor niye test yaptırmadın bebeğin ayağı küçük gibi aldırmayı düşünmüyor musun felan saçma sorular sordu ki o zaman 6 aylıktım. Ve sonrasında özeldeki doktor bana ayağı felan normal dedi ama o doktor da başka saçmalıklar söyledi. O yüzden açıkçası doktorların çoğuna olan güvenim gitti. Tahminler ile hareket ediyorlarlar tutarsa tutmazsa gibi. Bu yüzden bebeğiniz için endişelenmeyin her bebek için sağlıklı ve sağlıksız durumlar olabilir doğduktan sonrayı düşünün şimdi stresten uzak durmaylıyız❤️
Gmzsvr İçini ferah tut güzel şeyler olsun inşallah benim annemde 33 yaşında hamileydi kardeşime ve omur iliğinde açıklık var böyle engelli olur demişlerdi sıvı alıp bakmamız gerek demişlerdi annem ne bebeği aldırmayı düşündü ne sıvıyı çok şükür kardeşim de sağlıklı doğdu. Sonra kuzenimin çocuğu içinde down sendromlu dediler maşallah onun çocuğuda sağlıklı doğdu. Yeğenim abimin çocuğu için bir sorun söylemediler ve mikrosefali hastalığı ile doğdu yavrum annesi babası olmadan işini göremez ömrü kısıtlı. ne gelirse allahtan gelir doktorlarda ihtimalleri söylüyorlar rabbim gönlümüze göre versin inşallah
Yncrno Hilalebrar yaşım 39 ve teslerim normal çıktı. Ben testlere karşı değilim ama tabi sonuçları insanı uzuyor maalesef. Risk var diyip de sağlıklı dogan çok bebek var.
burcu-snb1 Ablama bebeğin down sendromlu dediler. Aldırmak istersen geç olmadan alalım falan filan. Ablam o benim hayatımın imtihanı evladımı ne olursa olsun dünyaya getireceğim dedm. MaşaallAh diyelim yeğenim 12 yaşında aslanlar gibi veeçok yakışıklı 🤣🤲 Her konuda Rabbime sığının. Cuma günü hürmetine herkesin evladını sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin🤲
yagizegemom Hilalebrar kaçıncı haftada verdin testi canım? Banada aynısı olmuştu testimi erken aldıkları için yanılma payı çok yüksek oluyormuş sonradan öğrendim ben bunu tabi….
_2023 Ben yaptırdım doktorum kızdı bana başka Bi ilçede yaptırmıştım engelli olsa atacak misin çocuğunu dedi mantıklı geldi en iyisi hiç yaptırıp strese girmemek nasıl olsa kabulumuz engelli diyorlar ama çok sağlıklı da dogabiliyor Allah in taktiri