Merhaba kızlar kendim de burdaki hikayeleri okuyup moral bulduğum için sizler için de yazıyorum hikayemi.İlk doğumum öncelikle biraz travmatikti benim açımdan bebeğim kiloluydu dikişim fazlaydı.O yüzden ikinci için doğumdan gerçekten korkuyordum.Ama yine de normal istiyordum.Neyse gelelim hikayeye.Pazar günüydü geceden sancılarım geldi ama düzenli değildi.kendi kendime bekledim evde topta pilates yaptım sessizce.saatler geçtikçe daha arttı.saat sabah dokuz gibi falan on dkkda bire düştü ama çok düzenli değildi yine de.Doktorum ama ikinci doğum hızlı olur açılma on dkkaya düşünce gel demişti ben de yetişeyim.Eşim ve annem de panik oldu hemen gidelim gidelim biraz acele ettirdiler.gittiğimde açılma 2 cm civarıydı 3 diyemem dedi.eve gitmek istedim doktorum burda kal takip edilsin gözümüzün önünde ol dedi.yatış yapıldı saatler geçti sancılar var ama çok düzenli değil.saat başı gelip bakıyorlar en can sıkıcı kısım bu bence iki de bir tuşelemeleri😅ama alışıyorsun.yavaş ilerledi açılma 3-4 cm derken akşam üzeri 5 cm civarıydı sancılar arttı ve sıklaştı son nstyi görünce zaten doktor geldi.topta yine zıplama ve esneme yaptırdı kendisi.derken 7 cm civarı dedi ama gerçekten o anlar zor eşim hep belime masaj yaptı o rahatlattı bir de topta zıplama iyi geliyordu.suyum gelmemişti doktor açtı.açınca zaten daha da işler kızıştı😅derken dedi beş on dk daha topta zıpla doğumhaneye alacağız.derken indik.dedi sadece beni dinle odaklan ben dur deyince dur ıkın deyince ıkın.dediği gibi yaptım.evet cidden zor ama şöyle ki kendim de griptim biraz güçsüzdüm ona rağmen tüm gücümle ıkındım dediği gibi yaptım.sancı geçince dinlen nefeslen dedi gelince zaten anlaşılıyor hadi devam dedi.üç dört ıkınmada oğlum geldi.
3500 kg dogdu.ekstra ne yaptın vs derseniz de 33.haftada bir lekelenme geçirdim birkaç kez.Meğer polip varmıs.progestana basladım.o zamana kadar pilates yapıyordum doktor kanamayı tetikler diye bıraktırdı.Baska ekstra cok bişi yapmadım son günler hurma ananas yedim.bir bardak adaçayı içtim.Önceki doğumumda doğumla ilgili herşeyi yapmıştım 41.haftada dogmuştu😅bunda saldım açıkçası.39+6da geldi.Demem o ki ne zaman gelmek istiyorsa o zaman geliyor naparsanız yapın.kesi vs olmadıgı için kolay toparladım.Bebeğimi alabiliyorum rahatım.Normal doğum candır.Korkmayın Allah dayanma gücü veriyor inanın kendinize.Çok uzun oldu ama hakkınızı helal edin sağlıklı doğumlar..