Kesin_izmirli Serklaj gün gün postunda takip ediyordum. Sizi kadın sanmıştım, meğer baba adayıymışsınız. Şimdi de baba olmuşsun Allaha çok şükür. ☺️ Öncelikle her detayla özelimi anlatıp burada bilgi verdiğim tecrübelerimi paylaştığım bu platformda, hem size hem de diğer herkese varsa bir hakkım, helal olsun.
28 hafta emin olun iyi bir hafta.Ben üniversite hastanesinde normal doğum istiyorum diye 40+6 dan sonra 3 gün suni sancı aldım ama 41+3 de sezeryan olmak zorunda kaldım.
Bazen her istediğimiz, kalbimizden geçtiği gibi olmuyor.
Yaşananlar ne ise, çok şükür demek lazım. Şimdi sizin evladınız da çok şükür bakın, sarkmış keseli serklaj ameliyatında suyu patlamadan, bebeği kaybetmeden yaşam miadı olabilecek bu haftaya gelmiş.
Serklajda 1. adım zaten bebeğin gelebileceği en ileri haftaya gelmektir. Bu bazen 27-28 hafta olur, bazen 33 olur bazen 40 olur ama bir şekilde ileri bir tarihe kadar gebeliği devam ettirmeyi amaçlar.
Şimdi az biraz daha gidip geleceksiniz, kuzunuz büyüyecek. Saatler günleri, günler haftaları kovalayacak bir bakmışsınız yavrunuz kucağınızda eve gelmişsiniz.
Eminim hastanede 20. Haftanızda açılma olduğunu öğrendiğinizde aklınızdan şu geçmiştir “daha çok küçük, 7. Ayı görebilir miyiz?”
Bakın şimdi o ayı görmüş, yüksek şansı olan ve bence mücadeleci süper bir evladınız var.
Eşiniz sezeryan olmuş, sezeryan olmuş bir kadın olarak 3 şey öneriyorum.
1) Bol bol yürüsün, ölümüne ağlasa da sızlasa da yürüsün. Ben dün sezeryan oldum,bol yürüdüm çok canım acıdı ama hemen gaz çıkarttım wc çıktım diye normal yemek verdiler.Ve yarın taburcu oluyorum.Yani yürürse çok çabuk iyileşir eşiniz ve daha kuvvetli olur.
2) Humana still tea emziren anneler için çay. Suni sancı aldığım için sütüm olduğu halde, bu çay muazzam bir şey. Lök lök süt yapıyor.
3) Elektrikli iyi bir göğüs pompası.Ben göğüs pompası almadım ama 2 yan odamda bir anne kullanıyor ve çok rahat ediyor.
Gönlünüzü ferah tutun, dua edin.Tıp gelişti artık imkansız denen vücudun çok nazik bölgelerinde cerrahi işlemler yapılıyor ki serklaj gibi mesela. Sonuçta atan 2 kalp ve canlı bir müdahale.Hatta çok riskli haftalarda yaşatıyorlar ki ben 22 haftalık doğan bebek gördüm.
Bende taze anneyim. Rabbim anaların duasını kabul edermiş.Allah evladınıza gani gani sağlıklı huzurlu ömür versin.