Zeynepsari34 EmineDefneGokce ıkınma olayı beni de kotkutuyor nereden öğrenebilirim internette video arattım ama net birşey bulamadım
deryarslan00 mommytobe_ ben normal doğum ilerlerken 40+3 te su azlığından dolayı doktorum yatırdı suni sancıya 2 gün çektim olmadı açılmam sezeryana gittim ama öncesinde ebe arkadaşım bana perine masajı bol yürüyüş squat tarzı hareketler önermişti. Doğum sonrası içinde doktorun zaten söyler herşeyi çıkarken napman gerektiğini canım 🥰 bol dua et ve evet nefes ve ıkınmayı iyi öğren çok önemliymiş yanlış ıkınma dikiş kısmını büyütebilirmiş. Bir avazda al kucağına hayırlısıyla inşallah 🤲🥰
mommytobe_ deryarslan00 cok tesekkurler🙏🏻 ikinmanin bu kadar onemli oldugunu bilmiyodum dogum aninda kendiliginden olur diyodum ama demek ki arastirmak bilmek gerekliymis🫠
Seymaymn mommytobe_ dikiş için en büyük tavsiye veriyorum hazır mısın😀 Eczaneden rivanül toz alıyosun sarı su diye gecıyor idrarını yaparken ılık su dökerek yapıyosun sonra bu suyu döküyorsun pansuman gibi sonra kurula kalk ben bmyle mucize birsey görmedim ne iltihap ne mikrop ne dikişlermde acılma hıcbırsey olmadı şiddetle tavsiye ediyorum ne varsa eski bilgilerde var
2oglusannesi Seymaymn bisey soracagim bu toz ağız yaralarinda da kullaniliyor muu küçükken ağzımız yara olduğunda böyle sari bir toz surerdik sadece aft üzerine ve tek seferde iyileştirirdi tadı tatlimsi bi acıydı. Nolur bu olduğunu söyleyin yıllarca gezdim ben bu tozu. Babamda unitmus ne olduğunu hatirlamiyor🥲
tasknozge288 Seymaymn bahsettiğiniz toz bende var sanırım aynısı mı acaba görsel eklemek istedim ama bilemedim
53anne mommytobe_ doğum esnasında derin nefes al nefesini tut 💩 yapar gibi ikin her sancın geldiğimde bunu yap Allah kolaylık versin hamilelere bir nefeste kurtarırız inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Zehragulkurt mommytobe_ tecrübeden değil ama araştırmadan biliyorum ahududu çayı açılmaya çok yardımcı oluyormuş belki işine yarar
mommytobe_ Zehragulkurt evet onu icmeye basladim ama bebegimin kilosuna doktor 2800 dedi 38+5 te ben de biraz daha kilo almasini istedigim icin acilmayi kolaylastiran ne kadar dogal yontem varsa rafa kaldirdim mecburi🫠🫠🥹
tasknozge288 Biraz açık olacak ama ilişkiye girmek doğumu başlattı 🤭bende gecesine suyum geldi doğuma gittim ve içe boşalmak 🤦🏻♀️doğumu kolaylaştırıyor gebe okulundada söylemişlerdi bunu uyguladım rahat geçti doğumum şükür
mommytobe_ tasknozge288 aa bunu duymustum. Kocamin canina minnet zaten garibimi en az iki ay mola bekliyo😅😅😅😅
tasknozge288 39.haftada doğum yaptım bu arada sancı çekmedim hiç evde yada ilk olduğu için ben anlamadım hastaneye gittiğimde 3cm açıkla gitmişim zaten sadece ıkınırken düzgün ıkının bende makat çatlağı oldu doğumum kolaydı sonrası zor oldu ebeye söyleyin ne yapılması gerekiyorsa bebek baskı yaptığı için yanlış ıkınmaktan sanırım çatlak oluştu acısı doğumdan daha kötüydü sonraki süreçte
mommytobe_ tasknozge288 makat catlagi dedin de bende zaten 30. Haftadan sonra hemoroid olustu🤦🏻♀️ sanirim dikislerin yanisira hemoroid sorunum da olacak dogumdan sonra😬🫠
EmineDefneGokce ms_annisko paylaştım canım üst yorumlarda Ikınma teknikleri vs aratabilirsiniz çok video var
agylik mommytobe_ perine masajı yapın kesinlikle. Kesi ve yırtılma olmaması yönünde etkileri var ben çok üzerine düşmemiştim maalesef kesi atılmak zorunda kalındı. Onun haricinde sancılarınızi hareket ederek karşılayın yatar pozisyonda ızdırap verici olabiliyor. Sancı gelince pilates topu üstünde zıplayın geçince daireler çizin merdivenleri 2 şer inip çıkın vs benim acilmamin hizli bir sekilde ilerlemesinde etkili olduklarını düşünüyorum.
mommytobe_ agylik dun geceden beri belirli araliklarla adet sancim var canim kasiklarimda 39+0 im. 15-20 saniye suruyo bitiyo sence dogum sancisi baslangici mi bu? Perine masaji icin gec kaldim sanirim ya bu zamana kadar aslinda ne kadar faydali oldugunu duydum ama yaparken acir mi cekincesiyle hep erteledim🫠🤦🏻♀️
Sedaakuzey mommytobe_ ben normal doğum için hiç bir ön hazırlık yapmadım🤦🏻♀️ o gün geldiğinde içimden çıksın diye çok da güzel ıkınmışım😄 büyük tuvaleti yapar gibi ıkınmak gerekiyor ben bu şekilde yapmıştım tabi dikişlerim oldu. benim doktorum 2 hafta boyunca 1 litre suya 1 kapak batikon döküp bu suyla gazlı bezle pansuman yap demişti her tuvalet sonrası bunu yaptım. Bir de oturma banyosu yaptım sıcak suya 1 kapak batikon ve papatya çayı döküp 15 dk oturdum. Bunu da 2 hafta kadar yaptım. Dikişlerim 3 haftada toparlanmıştı
BskSrc Aylin5550 evet canım ama benden kaynaklı, kendimi çok kastım o yüzden de canım çok acıdı. İlk girişte sorun yoktu rahattım ama parmaklarını biraz itince gerildim kendimi kastım, bacaklarımı falan sıktım, o da canımı iyice yaktı 🤦🏻♀️
betul22 mommytobe_ ilk doğum tecrubesizdim keşkeleri soyliyjm siz bilin keşke ikinmayi öğrenseydim çok önemli keşke hemen hastaneye yatmasaydim 18 saat suni sanci verdiler hep yatırdılar hareket yaptirsalardi çok çabuk dogururdum çünkü açıklığım 5 cm özel olmasına rağmen ilgi yoktu sizi yatirsalar bile pilates topu isteyin benim tecrubem yoktu kimsemde yoktu yanimda doğuma yakın hareket edin evini comelerek temizle kedi köpek duruşu comelin ileri geri hareketler yapın elçin demireli izleyin
BskSrc betul22 hastaneye gitmeye ne zaman karar vermeliyiz? Ben dün çatı muayenesi oldum, nişan gelse de anlamayacağım çünkü hafif kanamam var zaten 🤦🏻♀️ bazen su da gelmeyebiliyormuş
mommytobe_ betul22 cok tesekkurler🙏🏻 ben de bu tecrubesizlikle ilk dogum sancisinda evde naparim bilmiyorum ama dediginiz gibi yapip sancinin cogunu evde cekmek en mantiklisi👌🏼
betul22 Dikişlerden korkmayın kişiden kişiye değişir 4 dikisim vardi herhangi ilac kulanmadim hijyenik olmak lazım güzelce durulamak sonra kurutmak surekli bezini değiştirmek hemen iyileşmeyi sağlar. İnsanlar okadar korkutucu şekilde birseyleri anlatıyorlar ki bencilce davranıp siz siz olun asla korkmayın bebeğinize odaklanın ikinmayi bilin yeterli surekli kulağınız doktorda olsun dinleyin ikin diyorsa ikin bagirmanin ağlamanın faydası asla yok
mommytobe_ betul22 o anda bu dediklerinizi uygulayabilirsem en az hasarla atlatmis olurum allahin izniyle dogumu🙏🏻 rabbim hepimize hayirli kolay dogumlar nasip etsinn