Yagmur97 Sezeryan tavsiye edebileceğim bir şey mi? Açık yüreklilikle söylüyorum. Hayır değil.
Çünkü bence zor bir ameliyat ki doktorlarım zaten kalp ameliyatından sonraki en zor uygulama olduğunu söyledi.
Normal olamıyorsa benim durumum gibi, veya başka sebeplerden olsun, sonuçta anne ve bebek hayatı söz konusu; elbette sezeryan olacak.O bebiş illa ki çıkacak 😁
Pişman mıyım? Hayır pişman değilim. Her yapabileceğimi normal için denedim olmadı 🤷🏻♀️
Sezeryan olunca da, yürü dediler yürüdüm. Oturarak uyu dediler öyle yaptım. Sıvı beslen dediler sıvı aldım. Sürekli memede tuttum. Oğlumu her emzirmeden gaz çıkartmadan sonra göğüslerimi açıp yatırdım tentene temas uyguladım bol bol.
Dediklerini uyguladım doktorlarımın ve sezeryan sonrası sıkıntı yaşamadım.
Spinal ve epidural hakkında pek bi bilgim yoktu zaten önceden de sadece genel anestezi tecrüben vardı, geneli de serklaj ameliyatında tecrübe etmiştim.
Yani hangisi olsun diye de sormadılar. Hastanemde spinal veya genel anestezi seçeneği vardı. Ve sezeryanı büyük oranda spinal yapıyorlardı ki bebek doğduğunda anneyi görsün ten teması olsun diye.
Korktum elbette. Suni sancıyı 3 gün boyunca adam akıllı hissedemedikten sonra, ya spinal da işe yaramazsa diye,anestezi eşiğim yüksekse filan diye korkmadım değil. Ancak anlamadım bile ameliyatın başladığını.
Şuan bu mesajı yazmadan önce oğlumu kendim emzirdim, kucağımda ayakta gazını çıkarttım.Emzirirken yastıkla koltuk altı pozisyonu kullanıyorum.öpüştük koklaştık yerine yatırdım.Hafif dikkatle gayet rahat oturup kalkabiliyorum.
Çok korkmuştum sezeryandan ama söylenenleri yapınca sıkıntım da kalmadı.