İlk doğumum kısmen suni ile oldu. 40 haftada gelmezse suni alırız demişti dr. Yatış yapılacağı sabah kendi sancılarım geldi çok şükür. 2 saat evde geçirdim ve sancı şiddetlenip sıklaşınca hastaneye geçtik. 3-4 cm açıklık varmış. Suni bağlandı. Sonrası hüsran:) herkeste aynı olmuyormuş ama çok hikaye dinledim çok araştırıyordum ben de, herkesin doğumu kendine has oluyor. Suni beni çok yordu kapatmalarını söyledim artık dayanamıyordum çünkü. 6 cm de kaldık ilerleme yavaştı.( Bu arada ilk sancılar 04:30 başladı hastane yatışı 07:00-07:30 gibi yapıldı. Suni 08:30 da bağlandı. 10:30 da kapattırdım. 12:30 a kadar kendi sancılarıml ilerledik ve 6 cm e anca ulaştık) dr enerjin kalmadı bebek de sen de yoruldun sezaryene alalım dedi. Bu çektiğin sancılar birazdan başlayacakların %40 ı bile değil dedi. Çok korkmuştum bunu o çaresiz halimle neden söyledi bilmiyorum:) ama gözlerimi kapattım ve Allah a sığındım bu arada bol bol dualar okuyordum. İşimi kolaylaştıracaksın biliyorum bana güç ver dedim. Özel hastanede yaptım doğumu sancı odaları ayrı oluyor bilirsiniz. Duş vs. Neyse 12:30 da çatala aldılar beni suyu patlatmak için bir de ne görsünler bebişin başı yamuk duruyormuş:) onu düzeltti dr eliyle vajinadan girerek. Sonra suyu patlattılar odaya geri geçtik. Sıcak suyun altına attım kendimi. Belki de kaynardı bilmiyorum o an hatırlamıyorum annemin şu dediğini hatırlıyorum kızım tenin acıyor mu dedi hayır dedim meğer bel bölgem kıpkırmızı olmuş suyun kaynarlığıbdan😅 15:00 e kadar duşta çömelip sancı geldikçe ıkınarak devam. Sonra koştur koştur doğumhaneye 15:10 da kucağımdaydı oğlum🥹 ıkınma evresi çok rahattı. Gücün kalmaz diyen dr bile şaşırdı ıkınmalarıma. Ben de şaşkındım. Ama hani o bitti artık sona geldik şimdi yavrunla buluşacaksın heyecanıyla bi enerji geliyor Allah tarafından.öyle güzel yardım ediyor ki mevla. Son ıkınmam da ışığa bakıp gülüyordum artık o kadar acıya rağmen:) herkesin doğumu kendine özel sadece kendinize odaklanın bol dua edin Allah tüm hamileleri ferahlıkla yavrularına kavuştursun. Tavsiyemde muhakkak sıcak duşun altında geçmeli sancı süreçleri çok rahatlatıyor kaslarınızı ve açılmayı hızlı ilerletiyor. 2 dikişle bitti doğum 😊 çok güzel bi duygu rabbim dileyen herkese nasip etsn o kokuları. O masumlukları. Uzun oldu kusura bakmayın 🥹