Nur_19 her suni sancınin etkisi her bünyede aynı olmuyor. Bence önemli olan sancı verildikten sonra acilmanizin hızlı ilerlemesi.40+5 TE suni sancıyla doğum yaptım. İnsanın kendi sancısı nasıl bilmiyorum bu konuda kıyas yapamam suni sancı kötü kendi sancın daha iyi diye zaten bunu konuşmanın bir faydası da yok.Sunu söyleyebilirim doğumun her şekli zor ,önemli olan suni sancınin size nasıl verildiği.Bana kademe kademe verildi nst ye bağlı olmadığım zaman sıcak duşa girdim keşke herkesin böyle bir imkanı olsa. Acilmam hızlı ilerledi ve yavrumu belki de kendi sancisiyla doğum yapanlara göre daha çabuk kucağıma aldım.Sikistirilmis paket gibi yani. Kendinize güvenin.Egzersiz,yürüyüş ,perine masajı çok yaptım kendi sancım gelmedi ama belki de kaslarimi esnettigi için acilmam hızlı ilerledi. 1.5 cm açılmayla 8 de yatisim yapıldı saat 10 da zorlayan sancılarım başladı 13.18 de yavrum doğdu. Benle yatisi bir yapılan annenin açılması olmadı sezeryana alındı.Onun için kendinizi sartlamayin o an sanciyi değil doğum sonrasını düşünün ❤️