Merhaba arkadaşlar 30.01.2023 tarihinde sabah 8:30 da planlı sezaryan ile yavrumu kucağıma aldım . Daha önceden olumsuz bir ameliyat deneyimim olduğu için sezeryandan inanılmaz korkuyordum ama zorunlu sezeryan olmam gerekiyordu. En çok korktuğum belden vurulan iğneydi kendimi aşırı kastığım için bir kaç denemede anca yapılabildi kendinizi rahat bırakırsanız bir kaç saniyelik bir damar yolu açılması gibi kolay bir işlem . Belden iğne yapıldıktan sonra bacaklarımda bir sıcaklık hissetmeye başladım. Herşeyi hissediyorum diye söylenmeye başladım korkudan doktorum sakin ol bişey yapmıyorum sadece boyuyorum şuan dedi tabi o arada kesmiş çoktan benim haberim yok 😁 sohbet muhabbet ederken doktorum göğsünde bir baskı olacak korkma dedi en fazla 2 saniye sürdü o baskı ve kızım dünyaya geldi muhteşem bir ağlama sesi hemen kızımı bana gösterdi. Kızımı alıp temizleyip yanıma getirdiler fotoğraf çekildi kızımı öptüm kokladım . Dikiş atılmaya başlandı asla bir ağrı vs yok gülüşler kahkahalar içinde dikişlerim atıldı tüm ameliyathane ekibi muhteşemdi. İyiki spinal sezeryan olmuşum doktorumu dinleyerek. Kesinlikle spinal sezeryandan korkmayın ve ameliyathaneye gülerek girin ben etrafa espiriler yaparak gülerek girdim ameliyatda aynı neşe içinde geçti . İlk yürüyüşe gelecek olursak tabiki ağrım oldu ben ağrı eşiği aşırı düşük biri olarak tek seferde ayağa kalktım ve 4 tur yürüdüm uzun bir kolidorda okadar bir acı oluyor sonra hiç oturmadım hep yürüdüm bebeğimle kendim ilgilendim gazımı ilk gün çıkardım sürekli su ve komposto içtim 2. Gün büyük tuvalet işi halloldu bunun için sürekli yürümeniz lazım yatarsanız geç iyileşirsiniz . Doğumum Pendik Medipol hastanesinde oldu doktorum İlknur Sayar. Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım 🥰 bu arada hemen sütüm geldi bu konuda endişeniz olmasın sezeryan diye gelmez dediler hep hiç öyle olmadı