İyi akşamlar kızlar dokuz ay burada çok güzel vakit geçirdim hep doğum hikayelerini okudum son ayimda doğuma giderken dua istedim yine sizlerden bende hikayemi yazıp veda etmek istedim inşaallah 💕 rabbim hepinizi sağlıkla kavuştursun beraber gün saydığımız arkadaşlar 🤲🖤
Cuma günü rutin kontrol için doktora gittim. Bebeğin hareketleri iki gündür azalmıştı kontrolde boynunda kordon olduğunu gördü doktor o gun çatı muayenesi de oldum iki cm acilma vardı nst artı besleme serumu taktilar hareket etsin diye nst bozuk çıkarsa bugün yatırıp suni veririm dedi hareketsizligi devam ederse yarın gel yarın yatiririm dedi o gün öyle eve döndüm akşam. İçimize bir kuşku düşmüş oldu annemler falan geldiler evde son temizlik işlerini yaptık beraber bir yandan bebeğim hareketlerini sayiyordum hareket pek etmediği için cumartesi günü sabah devletin doğum aciline gittim birde ordan fikir alayım diye orda da nst iyi çıktı fakat yatırıp takip etmek istediler suni ile doğum başlatalım dediler kabul etmedim imza attık çıktım. Eşim ve ailemin içi pek rahat etmedi gidip yatmami istiyorlardı bende suni sancidan ilk dogumdan ötürü çok korktuğum için beklemek istiyordum belki sancım gelir kordondan kurtarır kendini vs diye düşünüyordum. O gün geldim dinlenmek için yattım. Eşim ilk kizimij doktoruna ulaşmış onunla konuştuk hemen gidip yatmami söyledi kendi doktorumuz da çağırınca apar topar eşyaları vs alarak ağlaya ağlaya gittim hastaneye ardımda bir çocuk daha bırakmak çok zordu 😪. Doğumhane ye yatışım yapıldı muayene edildik. Fakat nst de bebekte taşikardi çıktı kalp atışları düzensizdi sabaha kadar takip edip sabah suni verelim dediler sabaha kadar besleme serumu aldım iki sefer devamlı nst ye taktılar kalp atışları pek düzenli durmuyordu sabaha kadar heyecandan uyuyamadım doğumhane de tek ben vardım dolandım durdum. Sabah kahvaltı verdiler önce ardından suni sancı takıldı acikligim aynı değişmemişti pilates topu da verildi hareketleri gösterdi zaten bir aydır egzersiz yapıyordum aynılarını yapmaya başladım dört saat suni sancı takılı kaldı yarisna kadar indi fakat ben asla sancı hissetmiyordum bebek karnimda midemin hizasında toplandı kaldı sanki nst de kalp atışları bir yukselip bir düşüyordu. Acilmam falan da asla olmadı tabi. Pazar Sabah 11 di doktorum kordon müsade etmiyor doğum başlamıyor gelip sezeryana alayim dedi kabul ettim. Beni hemen ameliyata hazırladılar. Ebe eliyle hazirligimi yaptı beni ameliyathane de doktorum karşıladı ve diğer çalışanlar herkes aşırı pozitif ve tatlıydı doktorumla sohbet ettik heyecanımı dindirmeye çalıştı spinal veya genel kararını size bırakıyorum dedim tahmini çok yorduk spinal de sorun çıkabilir genel yapalım dedi bana anlattı süreci gözünü kapatıp açmış gibi olacaksın on dk ya bebeği cikaricam toplam yarım saat sürecek dedi. Beni hazırladılar masada anestezi doktoru geldi heyecandan ölüyordum resmen 😐 damar yoluna birşey enjekte ederken gördüm daha sonrası yok bende uyanmaya çalışırken çok değişikti o kafa bambaşka imiş sanki iki gün ne yasadiysam hepsini tek tek gördüm geri sayım gibi kendime yavaş yavaş gelirken ameliyat bitmiş bir kaç kişi etrafımda üstümü falan örtüyor farkettim karnım çok acıyor dedigimi hatırladım herşey bitti bebeğin aynı sana benziyor seni bekliyor hadi çıkalım dediler ve beni ameliyathane den cikardilar herkes kapidaydi bebek bebek odasına gitmiş ben ameliyata girdikten on on beş dk sonra çocuk çıkmış hemen bende yarim saatte çıkmışım. Kafamın düzelmesi bir saat sürmüştür salak gibi oldum dogurdugumu idrak edemiyordum ağlamak istiyorum aglayamiyorum karnım da bir acı var salak salak sorular soruyorum oralar çok komik 😀 karnıma kum.torbasi koydular altı saat beni yerimden oynatmadilar o süreç zordu acım coktu kum torbası çok canımı yakıyordu çok şükür saat geldi torba alındı üstüm giydirildi ayağa kalkma zamanı geldi herkes yardımcı oldu ufak bir acım oldu çok değil burda okumuştum karşıya bakın diye öyle yaptım hemen yürümeye çalıştım yazılanlara göre yürüyerek rahatlarsıniz demişlerdi ondan sonra bir nebze rahatladım en azından o yatma şeklinden kurtulmustum yavaş yavaş yemeye WC ye gitmeye başladım ertesi gün akşam hastaneden ciktik. Bebeğimle de benle de anne gibi arkadaş gibi ilgilendiler herseyimizle tek tek diyebilirim. Hastane Ümraniye afiyet Hastanesi doktorum Nigar mammadova aşırı memnun kaldım hepsinden💕. Hemşireler ebeler doktorlar hepsi çok sıcak çok ilgiliydi. Toplamda 5700 ödedik belki merak eden arkadaşlar olur. Genel anestezi sezeryan ücreti buymuş. Sürecimiz böyle başladı ve ilerledi. Çok şükür şimdi evimizdeyiz herkes birbirine alışmaya çalışıyor. İkinci çocuğunu bekleyen anneler sakin endişe etmeyin ben hamile kaldım aylarca sevebilicemmi kızıma haksızlık mı yapıyorum diye düşündüm ağladım ama herkesin sevgisi apayrı kalbim büyüdü sanki şimdiki kızıma bambaskayim. Birkaç tavsiyem olacak doktorunuza güvenin bu tarz kordon muhabbetlerinde veya son ayda bebeğin hareket azalmasında iki doktorum da sıkıntı vardır dedi orda bişey vardır ve bebek çıkmak istiyordur dediler ben iyiki doktorları ve eşimi dinleyip yatmisim hastaneye o akşam. Megersem kalp atışları sıkıntılı imiş iyiki gitmişim iyiki 😑 çok şükür sağlıkla kavustuk yavrumuza son gün 3300 Gr denmişti kilosuna 2880 Gr 51 cm doğdu 38+2 de doğmuş oldu. Bebeğime devletteki doktor geri kalmış bacakları kısa vs diyordu burdan da sormuştum sizlere hatta çok şükür öyle bir sıkıntımız da yok 🤲🌺 herkese sağlıklı kavusmalar diliyorum hep duam dilimdeydi rabbim herkesi yavrusuna sağlıkla kavuştursun kimseyi o yolda darda çaresiz bırakmasın. Süreci çok güzel geçirip güzelce kavuşmanız duasıyla 🍭❣️