Mtoksz 17 haftalikten beri aynı dediğin gibi top gibi toplanıyor sertlesiyor bebek bazen ağrılı sertlesiyor ve yumsuyor bu kaç dk sonra sn filan doktorum gittim rahim ağzı uzunluğum baktı erken başladığı için kasılmalarım yarış verdi 3 gün serum ilaç vs rahim ağzı uzunluğum ölçtü sabah akşam acia olmadı şükür eve geldim yine aynı sağ sol kasık üstü sertlik oluyor yumruk gibi sertlesiyor toplaniyor yine gittim yine baktı rahim ağzı uzunluk iyi dedi artık normal kabul edelim kasılmaları günde 10 defa olması normal dedi şuan 28 haftaligim yine hala oluyir kasılmalarim alıştım diyebilirim ama her kasıldı mi emdise ediyorum progestan iki defa içiyorum mangezyum içiyorum 2 3 defa günde proluton iğne vuruluyorum oda artık gerek yok vurulma dedi doktorum sizde doktorunuza gitmeyi rahim ağzı uzunluğun ölçmeyi öneririm Altan ultrason la ve progesten mangezyum başlayın bence mangezyum ezcane alabilirsiniz ismi verim isterseniz birde idrar yolu enfeksiyonu kasılma sebebi olabilir enfeksiyon baktırın ben sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyorum şuan bile enfeksyon var yarın doktor gidecem ,🤦böbrek büyümesi dolayı enfeksiyon oluyorum kasılmalarım arti belki sebeb bu enfeksyon geçse kasılma oluyor çok fazla yormayın dinlenin uzun süre ayakta kalmak kasilma sebebi doktorum normal diyo artık kasılma ,5 dk bir kasiliyorsa o kasılma doğum kasılmasıdirdedi benim kasılma yarım saat bir bazen saatler sonra bazen 1 saat bir öyle