ipktos Merhaba arkadaşlar ben 6+3 hamileyim merak ettiğim bir konu var ne zaman ve ne şartlarda vajinal muayene yapılıyor her muayenede yapılıyor mu ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Fatmasnny ipktos 5. haftada ultrasonda bebeği göremezse yada keseyi, Alttan vajinal muayene yapıldı. Sonra 6. Haftada yine üstten göremedi alttan kalp atışını dinledik. 24 . Haftamda da kanamam oldu yine alttan baktılar. En sonda çatıda bakıldı. Doktordan doktora da değişiklik gösterebilir o anki tıbbi müdahale neyi gerektiriyorsa ona da bakabilirler.
blackberry118 ipktos Ben hic vajinal muayene olmadim 38haftalik gebeyim. Her sey yolunda gidiyorsa kanama vs yoksa yapmiyorlar ki bastan beri 4 5 farkli doktora gttim.
ipktos sonsuzmasalim benim ilk muayenem ultrasonla oldu ama 8. Hafta da gel kalbini dinleyelim dedi ondan aklıma takıldı
Elele ipktos doktora göre değişiyor galiba. Bana hiç yapılmadı keseyi göremeyince bi hafta sonra gel dediler bebeği göremeyince de aynı şekilde alttan bakmadılar bi hafta bekleyip gittim görüldü
fatmanurkantar ipktos kişiden kişiye değişiyor kese görünmediği taktirde ilk muanede yapılıyor oda kimyasal gebelik mi kese var mı boş mu dolu mu anne sağlığı için gerekli bence . Benim gibi gaz problemi olanlarda bir kaç muane devam edebilir ben ikili teste kadar alttan oldum görünmüyordu bebeğim siz muaneye giderken çok su için tabiri caizse çişiniz ucunda olsun o Zaman muhtemelen görünebilir bana doktorum öyle yaptırmıştı.
Hnd77 Ben 25. Haftamdayım daha hiç alttan muayene olmadım. Ama bu hafta akıntım oluyor yarın hastaneye gidicem acaba alttan muayene yapar mı yoksa idrar tahlili falan mı yapar. Ben alttan muayenede çok kasılıyorum 😞 umarım olmaz.
Elizveannesi ipktos çoğu zaman düşüğe sebebiyet verdiği söylemiyor. İlk gebeliğimde hiç vajinal muayene yapmadı drum.. 7. Ayda acil gittiğim bir hastanede yapıldı, yapmaz olsalardı.. Şimdi 2. Gebeliğim, zorda kalmadıkça kabul etmeyi düşünmüyorum..
ipktos Elizveannesi bende bir kaç yerde o muayeneden sonra düşük yapan olduğunu okudum doktor sağlam tutanmış şekilde cevap verdiğini söylemişler insan korkuyor
caglademir ipktos Kimi sadece cok kucuk haftalarda bakiyor canim, benim doktor 13. haftaya kadar vajinal bakti mesela. Kimi hic bakmiyormus vajinal, her yigidin yogurt yigisi farkli🤷♀️ Ama ilk aylarda daha guvenilir oldugu icin ben kendim istemistim
Cansummm ipktos her gittiğinde yapılmasında bir sakınca yok aksine rahim ağzı uzunluğu ölçümünde ve açılmanın olup olmadığını daha net öğrenip garantiye almış oluyorsunuz
sonsuzmasalim ipktos bendede 10 haftalık olana kadar ultrasonu vajinaldan yaptı sonra karından yapmaya başladı ama yinede her gittiğimde vajinal kontrolu yapıyor rahim ağzına falan bakıyor
Chan İlk iki muayene vajinal yapıldı. Sonrası hep karından. Vajinal muayeneyi doktordan önce ben sormuştum. Önyargım olacağını düşündüğünden hemen sormamıştı. Ben keseyi görmek adına istedim. Dış gebelik korkusunu ortadan kaldırmak istiyordum. Sonra kontrolümde alttan bakınca kalp atışını duyduk ve bebeği daha net gördük. :)
1850 ipktos 3-4 kez alttan muayene oldum 26. Haftam bitti. Ama bakılmasının nedeni kanamam olması . Kanama gibi riskli bir durum olursa bakılıyor alttan.