yagmur50 benden ultrason istemedi. Karaciğer enzimleri ve safra asidi testi istedi kadın doğumcum. Sağlık ocağna gittim önce karaciğerle alakalı herşeyin girişini yaptı doktor. 2 tüp kan orda verdim. Sonra safra asidi içinde özel bi kliniğe gittim (sağlık ocağı yapmıyo çünkü) 250 tl safra asidine para verdm sadece. 5000 tl nedir ya. Sana istek formu verdiyse sağlık ocağında senle ilgilenen bi hemşire olması lazım ona sorsana önce muhtemelen yapıyoruz der. Ben önce whatsapptan sordum. Randevu almadan gelin ben kan için girişinizi yaptırırım dedi. O şekilde gittim. Senden istediği farklı bi test mi acaba bilemedim şimdi. Bnmki bildiğin düz karaciğer emzimleri testi. Ast alt değerine falan bakıyolar hatta. İlacıda bu arada daha önce defalarca kaşıntım oldu. Doktorum yazmıştı tedbir amaçlı. Sgk karşılamadı. 380 liraya mı ne almış eşim. Ursactive diye bi ilaç. Önceki haftalardaki kaşıntılarımda içtim 2 gün falan ,testler temiz gelince bıraktırdı. Şimdi ama test sonucunu beklemeden yine başladık aynı ilaca. bu defa yüksek gelince günde 1 sabah aksamken 2şer doza cıkardı. Bu arada benim gittiğim özel hastanedede bu testlerin hepsine 1900 tl dediler. Ben yaptırmadm kendim dışarda yaptırdım anlattığım şekilde.