Oznurtopal öncelikle tüm yorumları okudum aslında herkes aynı şeyleri anlatmış ama hem hormonlar tavan hemde yazışma diliyle anlaşmak çok zor 😉 ben kendi isteğim ile sezeryan oldum, normal doğurmak isterdim ama denemeye bile cesaret edemedim. Burada kendini tanıman çok önemli. İki doğumunda avantaj ve dezavantajları var,bunlardan kendine uygun olanı seç. Normal istiyorum dersin Sağlık açısından sezeryana da dönebilirsin. Ama bence kendine bir yol haritası çiz. Mesela ben normal doğum yapamam sezeryan olacağım bitti. Ya da normal doğum yapabilirim ama işler yolunda gitmezse sezeryana da hazırlıklıyım bitti. Psikoloji artı bebeğin durumu neyi gösteriyorsa artık. Normal doğurup hop kalkanlar da var , dikiş fazlalığı idrar torbası problemi vs. çekenlerde, sezeryan olup az bir ağrı ile ( benim gibi😄 ) geçirenler de var, ağrıdan öldüm diyenlerde. İki doğumda da ağrıyı sızıyı göze alacağız. Pozitif düşün , kötü hikayeleri okuma, iki doğum içinde hep pozitif şeyleri oku, hamileliğinin tadını çıkar, bebişe hazırlıklara odaklan 🥰