Merhabalar, biraz geç olan ama yine de paylaşmak istediğim doğum hikayeme başlıyorum 😄 14 Ocak da 37+3 de muaniyeye gittiğim gün doğum yapmam gerçeği. Kuzenim doğumdan önce yanıma gelmek istemişti o gün kalktım erkenden kuzenimle süslendim güzelce 11.00 de çatı muaniyem vardı doğum için gün verilecekti ve doğum şeklim belli olcaktı 10.30 da nst ye girecektim sonra da güzel bir kahvaltı yapıp avm de gezecektik sözde son zamanlarım diye ama ne oldu nst düz çıktı doktorum memnun kalmadı bu durumdan hemen çatı muaniyem yapıldı zaten doğuma müsait değildi çok dardı çatım zaten sizde anlıyorsunuz o an. Doktorum sonra ultrasona aldı bebeğimin suyu pürüzlüydü sizi doğuma almamız lazım bugün dedi. Yatış işlemleri halletmem için evrakları verdi. Eşimi arıyorum inanmıyor kuzenim annemleri arıyor şaka yapıyoruz sanıyorlar 😂 neyse ben kendim imzaladım herşeyi asıl sorun o gün baget yüzüğümü çıkarmadığım için o aya kadar elimde kaldı ödemli olduğu için ne olcak dedik neyse ameliyathanede çıkardılar onun acısı doğumda hissetmedim 😂. Beni odaya aldılar eşim geldi ailesi ile zaten herşey hazırdı bebek odasından alıp gelmiş. Hemşireler spinali önerdiler bebeğini görüp emzirmem için ama ameliyathane de öğrendim spinal olacağımı. İlk korktum ama gerçekten iyi ki de yapmışım dedim sırttan iğneyi hissedemiyorsunuz bile zaten ayaklardan başlıyor uyuşma anestezi doktorum çok iyiydi konuştu benimle korkmamak gerektiğini söyledi hep olacakları baştan söyledi. Zaten ne ara kestiler ne ara çocuğumu aldılar anlamadım sadece dikiş 15 dk falan sürüyor yani şipşak doğum gibi bir şey birde başında pozitif insanlar olunca daha güzel geçiyor. Ağlamaya başladım yavrumu görünce. Yukarı çıktım eşim de korkmuş bize bir şey olacak diye gözlerinde gördüm oda minnoşumuzu görünce ağladı. Sadece en zoru ilk yataktan kalkmak o acı çok kötü yürürken ama bir gün ağrılarım oldu o kadar hızlı topladım ki şuan 16 günlük yavrum. Sadece bol bol emzirin sarılık tek çare bu benim meme ucum büyüktü kolay aldı hemen sütünüzün bollaşması içinde tahin helvası, pekmez tahin ve bol bol su aşırı etkisi var emzirdikçe süt bollaşıyor. Birde sakın annenizden başkası olmasın yanınızda lohusa zamanı hastanede kaynanam 2 gün kaldı eşimin anlayışsızlığından çocuğumu emziriyorum ten teması yapıyorum alıp beşiğe götürüyor yanına alışmasın fazla diye herşeye karışıyor hastanede sinir krizi geçirdim içime attım eve geldim orda da başımdan gitmedi eve gelişimin ikinci günü çocuğu alıp götürmek istedi ismi okunacak kulağına diye hiç tanımadığım bir insanın evine bende evde isim okutulur diye tartıştım ben onun annesiyim dedim bende babaannesiyim diye koskoca kadın ağladı hastanede ağladı evde ağladı sanırım annemi istemedi bizde hiç bir şey yapmadığımız halde. Eşimle de aramızı bozuldu hiç bir şey anlamadım evladımızı daha yeni aldık elimize kavga gürültü. Neyse kızlarım pozitif kalın hiç negatife çekmeyin kendinizi bu dönemde bebeğiniz ve kendiniz için 💜