Oznur-96 Kızlar 20 haftalık gebeyim normalde 100/60 100/50 tansiyonluydum ama 3 gündür 120/60 başladı suan 130/80 oldu ilk defa gördüm bunu çarşamba kontrolüm var ama sizce evde bunu nasıl düşürebilirim internetten baktım ama bişey yazmıyor
Tugce_umut Oznur-96 kontrole gidince kesinlikle doktoruna söyle benmde o şekildeydi 14 haftamda protein kaçaklıgı ve ona baglı tansiyon yüksekliği çıktı tansiyon ilacına kan sulandırıcı iğne ve hap kullanırım şuan 25 hafta 5 günlüğüm erken dogum olacak 32 haftada sezeryana alınıcam korkmayın ama danışın derim doktorunuza hatta kontrole gidiene kadar tansiyom takibi yapıp doktorunuza listenizi veriniz
Patito__ Oznur-96 13-8 asiri yuksek degil 14 ve sonrasi risk oluyor Yinede takip etmeye devam edin panik yapmayin o da tansiyonu yukseltir Sakinken olcum yapin Tuzu azaltin Protein aşiri tuketmeyin Bol su
Oznur-96 Patito__ evet değil sadece ben düşük tansiyonlu olduğum için evham yaptım protein zaten tükemetemiyorum cok mide bulantım cok cumartesi cok tuzlu bişey yedim ondan mı oldu acaba
Patito__ Oznur-96 olabilir anlik yukselmeler olablr birde hemen yemekten sonra olcmuyorsunuz degilmi bir saat sonra filan bakiyorsnz. Tansiyon cok deil suan siz takip edin . Bnmde 13 cikmisti hamileyken dr dikkt et tuza demisti takip et demisti bn salak kafm etmedm. Sonra noldu blmiorm. 14 olunca direk gel demisti hep takip vermisti