Selamlar🤍
Doğum hikayelerini okumak çok hoşuma gidiyordu ama kendim yazmayı hiç düşünmemiştim. Sonra bi yerlerde acabası olan vardır belki diye yazmak istedim🤍şimdiden söyleyim aklıma gelen her detaya yer vereceğim çünkü insan merak ediyor:) sezaryen doğum olacağı için önceden doktorumla gün ve hastaneyi kararlaştırdık. Ve o gün geldi🫠 38+4 te saat 7.30 da hastaneye giriş yaptık odaya çıktık önlük ve varis çorabı verdiler hazır olunca hemşireyi çağırmamı söylediler. Hemşire geldiğinde damar yolu açıp nst ye bağladı o sırada doktorum da geldi hazır mısın vs konuşup aşağıda görüşürüz deyip ayrıldık. Saat 9 olunca ameliyathaneye alındım anestezi doktoru yapılacak herşeyi anlattı sedyede kambur pozisyonda durup omuzlar önde bekledim önce uyuşturmak için bi iğne yapıldı daha sonra spinal yapıldı(normal iğne yaptırabilen için acı verici değil) yavaşça ayaklarım ısınmaya ve hissizleşmeye başladı. Ameliyat masasına alındım sonda takıldı ve başladılar:) Anestezi doktoru başımda her detayı anlatıyor du iki omuzumdan ısıtıcı getirdiler bebek gelene kadar ısın diye🫠 vee 15 dk sonra kavuşma yaşanıyor sadece bebeği alırken biraz sarsıntı hissediyorsunuz sonra zaten o kadifeliği koynunuza koyuyorlar🥹ilk süt verildi ve ten teması yapıldı sonra bebeğin kontrolleri yapılması için alındı. Devamında biraz midem bulandığı için uyumak istedim saat 10.30 da odaya çıkarıldım üzerimi giydirdiler yanlış hatırlamıyorsam 3 saat sonra yemek 6 saat sonra ilk yürüyüş dediler:) ayağa kalkma zamanı geldiğinde sondayı çıkarıp alt pijamayı da giydirdiler ve zorlu kısım ilk yürüyüşü yaptık bu kalkış kişiye göre değişir bence ben ilk doğum da daha çok zorlanmıştım. İki gece hastanede kaldım ilk gün sağ omzum tutulmuş gibi ağrıdı sıcak jel ve ağrı kesicilerle idare ettik yani kısacası korkmayın kızlar benim zorlandığım konu ilk kızımın aynı gün hasta olması ve ondan ayrı kalmaktı dualarınızı bekleriz🥲
Sormak istediğiniz şeyler olursa yine yardımcı olurum sevgiler❤️