Gizemm44 Kızlar merhaba ben 23+2 haftalık hamileyim yaşadığımız yerde bi devlet bi özel hastanesi var kontrollerime devlette gidiyorum ama detaylı ultrason yok. Özelde var sadece oda fiyatı 800 tl bana biraz pahalı geldi açıkçası durumumuz kötü değil şükür verebiliriz ama o paraya bebeğime bişeyler almayı tercih ederim. Sizler yaptırdınız mı neler düşünüyorsunuz bu konuda? Yarım saat sürecek bir işleme o kadar para verilir mi? İkili-üçlü-dörtlü taramalarımın hepsini yaptırdım çok şükür Rabbime hepsinde düşük risk çıktı çok kararsızım başka özelde yaptıran var mı, ücretler ne kadardı normal mi?
Kyy01 Gizemm44 zaten o parayı bebeğine harcıyorsun bı sıkıntı varsa ona göre önlem alınıyor bebeğine alacağın herhangi bişey sağlıktan önemli değil senin fikrin tabi imkanın varsa yaptir
hemsireacemianne Gizemm44 açıkçası ben ikili testi de ayrıntılı ultrasonu da yaptırdım . Yapılması gerektiğini düşünüyorum . Bebekteki herhangi bir anomaliye ya anne karnında ya da doğduğunda direkt müdahale edilebilmesi için fetal ekonun bir ohriyac olduğunu dusunuyorum . 1250 e yaptırmıştım sanırım indirimli halı buydu
Sevvl Gizemm44 ben ikiz diye iki katı verdim o kadar gereklı ki en ufak sorunda detaylı yaptırdın mı diye soruyorlar bilgin olsun
[silindi] Gizemm44 kesinlikle çok çok önemli ihmal etmeyin testlerde çıkmayan görülmeyen çoğu şey detaylıda görülüyor ihmal etmeyin
Eldgrn Gizemm44 sadece şöyle soyliyim canım ben tarama testlerini yapmadım doktoruma söyledim oda doğruluk oranı düşük kesin payı yok strese gireceğine yaptırma dedi yani sonucu sıkıntılı çıkıp aldıracaksan yaptır dedi yaptırmadım o zaman üzerine bastırarak istediği detaylı ultrason oldu çünkü bebeğin her şeyine bakılıyor kalp el kol vs doğum sırasında müdahale edilmesi gereken birşey olursa işlemler ona göre yapılıyor veya hastanenin yeterli olup olmaması gibi hazırlıklari ona göre yapıyorlar doktorum bu şekilde söyledi ve tek detaylı ultrason yaptırdım 1000 TL verdim haklısın bebeğine bişey alırsın ama mutlaka yapılması gereken ihmal edilmemesi gereken bir şey bu emin ol verdiğin paraya değiyor
mavininhertonuu 2li test vs yaptırmadım sadece detaylı yaptırdım bence en önemlisi bu doğumda yada dogar doğmaz müdahale edilebilecek rahatsızlıklarda önceden tanı oluyor
gamzosgamzos Gizemm44 ikili üçlü tarama ile ayrıntılı ultrason çok farklı şeyler ayrıntılı ultrason çok önemli benim kuzenimin bebeğinin böbreklerinde sorun vardı ayrıntılı ultrasonda doktor fark etti doğar doğmaz takibi başladı belirli bir ayda ameliyat oldu doktoru bu rahatsızlıkta erken teşhis bizim için çok önemliydi demiş çok şükür şimdi 11 yaşında bir sağlık sorunu yok ben iki gebeligimdede yaptırdım
Gizemm44 gamzosgamzos anladım teşekkür ediyorum ilk gebeliğim olduğu için pek bilemedim bu kadar önemli olduğunu 🙏
Sellmaseellma Gizemm44 yanlış anlama ama gebeliğimin 14.haftasından beri perinatoloji takipli olup her ay 1600 tl veriyorum bu yazına çok güldüm 1600 tl verdikten sonra 800 tl bana para gelmiyor ve çok yanlış düşünce durumunuz varsa verin yani vermenizi engelleyen ne ben durumum olmadığı halde yediğimden içtiğimden kısıp bebeğimin sağlığını takip etmek için veriyorum yazık yani ne diyim..ayrıca da detaylı ultrasonda bebeğimin kalp hastası olduğunu öğrenmiştim o sonuçlar pek önemli değil bilginiz olsun
Gizemm44 Sellmaseellma yazık diyecek kadar ne oldu pardonda… birine bişey yazarken empati kurun düşünün sizin fikriniz size kalsın
Sellmaseellma Gizemm44 durumunuz olduğu halde 800 tl den kaçmanız yazık burda fikir soran sizsiniz yorumlar hoşunuza gitmiyorsa sormayın o zaman herkes istediğini yazmakta özgür.
mahirarifmomy Gizemm44 Ben de aynı düşüncedeydim. Ancak doktorum bunun ebeveyne büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi ve hemen yaptırmamız gerektiğini aksi halde daha önce gebe kabul dahi etmediğini vs söyledi. Biz de mecburen yaptırdık. Yoksa ilk gebeliğimde yapmadım bir sorun da olmadı ama doktorun tutumundan dolayı bunda yaptık. Burda daha da pahalı 1300. Yine siz bilirsiniz. 🤷🏼♀️
Gizemm44 mahirarifmomy evet benimde ilk gebeliğim tecrübesizlik var biraz o yüzden sormak istedim teşekkür ediyorum 🙏☺️
Serap05 Allah nasip ederse bende salı günü gidecem detaylıya suyu az diyorlar bide bende kan pıhtılaşmasi var bunda oksapar iğne yapıyorum dört binlik kullanıyorum yüzlük aspirin bencede yapılması gerek sonuçta sağlık 950 yapacağız bebeğe zarari yok faydası var
mylittlebabym Bence bebeğin olası bir hastalığını doğum öncesi farketmek, bilmek,ona göre önlem almak üzerine bir kaç fazla kıyafet almaktan çok daha önemli. O yüzden asla gereksiz değil detaylı ultrasona ödenen ücret.
Sersel_15 Gizemm44 üniversite hastanesi varsa orda yaptırabilirsin cüzi bi ücret alıyor ama sağlık için bence yaptır bebeğini tüm ayrıntılarıyla inceliyorlar