Eveeet hep burda okurdum doğum hikâyelerini acaba benim nasıl bir doğum hikayem olucak diye merak ederdim çok şükür kızımla sağ salim kavuştuk ve buraya yazmaya sizlerinde sorularına cevap olmaya geldim 🥰 Gelelim hikayemize..
Benim planlı sezeryandi ikinci gebeliğimdi ilk doğumum normal oldu fakat ikinci gebeliğimde bir sürü sorunlarla karşılaştım hem devlet hem özel takipliydim devletteki doktor her gittiğimde farklı farklı şeyler söyledi fakat ozeldeki doktora gittiğimde öyle birşeylerin olmadığıni söyledi yani gerçekten doktor çok önemli baya stresli bir gebelik geçirdim 7. Ayimda genital varisim çıktı ve normal doğumdan korkmaya başladım ya ıkınrken damar çatlarsa ya bişey olursa diye sezeryan olmak istediğimi söyledim zaten devleti bırakmıştım ve ozeldeki doktorumla ortak karar alarak 20.01.2023 tarihine gün aldık. Bir gün öncesi gidip muayenemi oldum kovit testimi verdim ve sonraki gün için doktorumla anlaşıp eve geldim. Son kez eksik var mı diye kontrol ettim duşumu aldım zaten heyecandan o gece uyku uyuyamadım 🤗 Sabah saat 8 de evden çıktık hastaneye vardık doğum katına çıkıp odamıza geçtik beni bir korku aldı acaba nasıl olucak ya bişey olursa diye çünkü sezeryandan da korkuyordum fakat mecbur kalmıştım biz eşimle odada beklerken hemşireler geldi ve hemen hazirlanmami doktorun ilk önce beni doğuma alacağını söyledi herşey o kadar çabuk gelişti ki anlayamadım bile önlüğü giydim hemen damar yolu açtılar serum taktılar nst bağladılar bı 20 dk kadar bekledim sonra hemen ameliyathaneye götürdüler doktorum Spinal yapicagini söylemişti beni sedyeye oturttular başımda bir bayan vardı ayaklarımı aşağı doğru sarkittim omuzlarimdan tuttu ve iyice kendimi salmamı kamburumun çıkmasını söyledi bende öyle yaptım ve belimden iğneyi yaptılar gerçekten hiç acımadı damar yolu daha çok acıtıyor öyle soyliyeyim anlayamadım bile sonra yatırdılar önümü kapattılar ve yavaş yavaş bacaklarım ısınmaya karincalanmaya başladı ve sonra tamamen uyuştum doktorum geldi biraz sohbet ettik uyusmanin etkisinden mı bilmiyorum bir ara gözlerim kararır gibi oldu ve başımdaki bayana iyi olmadığımı söyledim oda tansiyonumun düştügunu söyleyip seruma bişey koydu ve sonra hemen toparladım ben daha baslamadiklarini düşünürken saat 10.00 da kızımın aglayisini duydum hemen doktor yukardan gösterdi o kadar güzeldi ki sonra yanağıma koydular sıcacık teni vardı o kadar dua ettimki mucize gerçekten sonra bebeği götürdüler benim dikislerime başladılar yarimsaat kadar kaldım benden önce bebeği odaya çıkarmışlar odaya götürdüler üzerimi giydirdiler bebeği emzirmek için kucağıma verdiler onu gorunce herşeyi unuttum zaten her ağrım olduğununda söyledim ağrı kesici yaptılar 6 saat sonra ilk ayağa kalkış oldu o biraz zorladı beni ama sonra saatte bir yurumemi yürüdükçe açılacağımı söylediler bende öyle yaptım en büyük güç kaynağım kızımdı ertesi günü taburcu olduk eve gelince hemen duşumu da aldım gün gün toparlaniyoruz çok şükür bugün 8 günlüğüz bende herşeyimi kendim yapıyorum ve sezeryanin çokta korkulcak bişey olmadığını söylemek istiyorum. Biz kavuştuk rabbim bekleyenleri de sağ salim kavuştursun Allah isteyen herkese bu duyguyu tattirsin inşallah 🤲🙏 Sorularınız varsa fırsat buldukça cevaplayabilirim 🤗😍💝