ardenmom benim de 41.hafta yatısım verildi. Sancı acılma agrı hiç bişey yoktu. 22 saat suni sancı verildi. 19 saat hiiiiç bişey olmadı öylece yattım yatak da. Arada kalktım yatakdan tutunarak eğilip kalktım hareket yaptım. 19.saat 4 cm acılmam olmus sonra yarım su bardağı suyum geldi. Hafiften sancıları başladı 3saat sancı cektim 2. Ikınmada kızım suyu ile beraber geldi.
Sancı esnasında 3 sanıye nefes al 6 sanıye de ver seklinde rahatlıyorsun. Bagırmadım bagırma daha cok yoruyor zaten.
Sancıyı şöyle anlatayım. Bir poşet düşünün vakumlayınca nasıl büzüşüyor karnının aynı öyle oluyor. Sancı gidince nefes alıyorsun. Ama sancılar cok sık geldiği için yoruyor. 10 cm açıklık olunca sancı bitiyor otomatikman ve ıkınma isteği geliyor. Bu da kusmak engel olamıyorsun kendimi sıkayım falan dıyemıyırsun vücut bebeği itmeye calısıyor ıkınma sürecinde. Bneım ilk bebeğim oldugu için anlamamıştım hep kendimi takip ettim. Ikınma gelince yatagın baş kısmından tutup kendimi çekip ıkınıyordum. O ara bebeğin kafasının geldiğini hissettim hemen hemşireyi cagırdı zaten. Bir telaş bebeğin kafası gelmiş hemen toplanın diye bir koştu hemen 10 kişi geldi 2 kişi bebekle ilgilendi 2 kişi benim alt tarafımda 1 kişi başındaydı. Ne yapmam gerektiğini söyledi 2. Ikınmada dogurdum.
İstanbul çam ve sakurada dogum yaptıgım için özel odam vardı bebek de bende dısarı cıkmadık hiç bir işlemde. Aletler falan hepsi oda da hazırdı. Bebeğin ölçümleri iğnesi temizlenmesi ilk kontrolleri VS hep yanımda yapıldı.
İlk dogum oldugu için ıkınmaesnasında kesi atıldı ama hissetmedim pek kagıt kesiği gibi bişey kızım 3700 54 cm dogdu. Sonra dikişleirm atıldı hepsi 1 saat sürmedi.
Rahat olun kendinizi kasmayın asla hiç bir anda. Nasıl rahat bırakırsan vücut kendini zaten ona göre yönlendiriyor 🤗🤭