Selamlar. Pcos a rağmen doğal hamilelik yakaladım ve 11. Haftadan itibaren antrenör özel ebe eşliğinde düzenli yoga, ağırlıklı pilates ve tempolu yürüyüş ile 35+6lara geldiğinde nst de düzenli sık yakın sancılarla doğuma yaklaştım. Devam eden haftalarda her nst de sancı 100 üstüydü hep ama açılma hiç yoktu. Son 1 ay her gün uzun yürüyüş çifter merdiven çıkma bol squatlı pilates programları ada çayı ve hurma ile doğumu bekledim. Son kontrolüme açılma haberini alma ümidiyle gittim ama 39+6ydım ama haftalardır olan sancım gerilemişti hiç açılmam yoktu o gün çok üzülerek eve döndüm, akşam yemeğimi yedim küveti çok sıcak bir suyla doldurup içinde yarım saat kadar kaldım ve çıkıp kurulanırken birden suyum geldi saat 19:30da. Onun çiş değil su olduğunu çok net hissediyorsunuz ıhlamur rengiydi benim suyum. Doktorumu aradım “öğlen hiç açılman yoktu sabaha kadar evde bekle sancını evde çek sabah erkenden gelin yatışı yapıp doğumu başlatalım ama eve yakın bi hastaneye git bi nst çektir bana at” dedi. Toparlanıp evden çıkıp evime yakın hastane (memorial bahçelievler) varana kadar fena sancılarım başladı sıklığını başlangıcını bitişini takipleyemiyordum her sancıda yere serilip yerlerde tepinme hissi geliyorsu bağırtıyordu, acilden girip nst isteyecektim ama çığlık çığlığa sancıyla girince açıklık baktılar 5 cm açılmıştım kendi doktorumu arayıp haber verince nst bekleme çabuk koşun buraya dedi. Yolda özel ebeme fotoğrafçıma kordon kanı ekibimize haber verdik ve herkes biz gelene kadar oradaydı ve ben kendi hastanemize (çağlayan floranece nightingale) girdiğimde saat 8:30da tam açık halde doğumhaneye koşarak gittim, eşimde doğuma girdi. Doğumum suda oldu, saat 21:50de bebeği kucağıma aldım suyun içindeyken. epidural ve suni alacak vaktim olmadan doğal doğumum başladı ve kesi açmaya gerek kalmadan tahminen 8. Derin nefesi üflediğim ıkınmada bebişimin çığlığını duydum. Minicik iki dikişim var atılmasada olurdu ama doktorum estetik bi müdahale olarak gör bunu dedi. Koşarak girdiğim doğumhaneden eşimle el ele kucağımda bebeğimle yürüyerek çıktım odama gittim. Sancılar zor ama doğum anı zor değil hatta çok büyük bir rahatlama bence bu ilk gebeliğimdi oğlum 3555 gr doğdu. Bunu okuyan herkesin benden bile rahat doğumu olsun. Sormak istedğiniz herşey için yazın lütfen.