Herkese merhaba 17.01.2023’de oğluşuma kavuştum. Ben Ankara’da Lösante’de doğum yaptım zaten doktorum da oradaydı. Ayın 16’sında nişanım geldi bebeğim iri olduğu için zaten 31 Ocak’a sezeryan için karar vermiştik ama minnoş erken gelmek istedi ve 37+1’de sezeryan için sabah 10:00’da hastanede olduk yatışımız yapıldı. 11:00 gibi ameliyathaneye alındım anestezi doktorum geldi doğru duruş pozisyonunu konuştuk oldukça tatlıydı beni aşırı sakinleştirdi.
Ben spinal için sırttan yapılan iğnelerden aşırı korkuyordum hatta dedim ki genele mi dönsek napsak ben çok korkuyorum doktorum da “doğduğunu göreceksin böylesi daha güzel ben hep yanındayım” dedi ve beni sakinleştirdi. Pozisyon aldım ve iğneleri hiiiiç hissetmedim 😍
Sonra beni yatırdılar bacaklarım yavaş yavaş uyuştuğu için tansiyonum düştü dedim ben gidiyorum 😂 Anestezi doktorum burnundan çiçek kokla diye seslendi sürekli bir iki saniye sonra kendime geldim. Doktorum başlıyorum dedi ve saniyeler içinde minnoşumu gördüm sonrasında ebeler aldı bebeğimle ilgilenirken dikişlerim dikildi. Dokunuşlar dışında hiç birşey hissetmiyorsunuz zaten. O sırada ameliyathane ekibi benimle muhabbet ettiler dikişler bitene kadar ve dikişler bitti beni odaya çıkarttılar.
Bebeğim emmedi ben göğüsümü veremedim çok panikledim o an zaten küçücük bebek. Her gelen hemşire memenizi mıncırıyor 😂 yok çocuk emmiyor. Bir kere tutuyor diğerini tutmuyor. Neyse uyudu zaten bebeğim o sırada benim bacağımda ki uyuşukluk geçti dedim ki yürüyelim açılalım. Yürüdüm hiç ağrım olmadı hatta ağrı kesici bile istemedim bütün gece bebeğimle ilgilendim üstüm hep çıplaktı bütün gece ten teması olsun istedim çünkü sütün daha fazla gelmesi için buna ihtiyaç olduğunu okumuştum.
Eve geldik sütüm hala yeteri kadar yoktu eşim gitti dut kurusu aldı rezene içiyorum dut kurusu kaynatıyor eşim bir yandan ben ağlıyorum emmiyor mama aldık derken hiç korkmayın 3. Günde göğüslerim doldu. Hemen sütünüz gelmese bile onun besleneceği kadar geliyormuş bizler bol bol süt gelmesini hayal ettiğimiz için panikliyoruz. Sakın paniklemeyin kendinizi strese sokmayın.
Son olarak hastaneden gayet dik ve ağrısız yürüyerek ayrıldım bugün 9. Gün hala da öyleyim. Oldukça hızlı toparladım biraz da bunu kendime dayattım sanırım. 😀
Doğum yapmayı bekleyenlere şimdiden sağlıkla kavuşmayı diliyorum. Allah kolay doğumlar versin 🙏