Aybigesrky benim malesef sütüm kesilmişti. İlk olarak aptamil kullandık. Emzirirken sürekli kimyon içtiğim için hiç gaz problemi yaşamadık. Aptamille gazla tanıştım. O paket bitince sma aldık ancak aptamilin gazı neymiş, mahvoldu bebeğim. Bebelac kullandım onunla bir gaz problemi olmadı ama mamanın yapısını beğenmedim, çok kısa sürede dibe çöküyordu, homojen değil gibi geldi bana. Hipp deneyelim diye düşünürken similac indirimi gördüm ve fiyatı çok makuldu diğerlerine göre. Denemek için aldım ve sıfır gaz. İlk kontrolümüzde doktorumuz her mamanın belli bir besin değerine sahip olması gerekiyor zaten satış ruhsatı alabilmesi için dedi. Deneye deneye bulacaksınız, bebek karar verecek dedi. Similacla gelişimi gayet iyiydi, gaz sorunu hiç yaşamadık. Bir dönem similac bir kaç parti ürün toplattı. Bunun takibinde ürünün stoklarını bulamaz olduk. Bebeğim 9,5 aylıktı o zaman. Bebivita kullandım, bebeğim ishal oldu. Daha sonra humanaya başladık. Şu ana kadar onunla devam ediyoruz. Ama tabi ben şu an mama değişiminde başlangıçta olduğu kadar özverili değilim. Çünkü bebeğim sadece uykuya geçmeden önce süt içiyor, 16 aylık öğünleri bizimle birlikte. Devam sütünü şu an inek sütünden daha faydalı olduğuna inandığım için kullanıyorum. E tabi bebek büyüdükten sonra sıkıntılı bir sindirim sistemi yoksa gaz olayını kendi hallediyor. Benim deneyimlerim bu şekildeydi. Araştırmalarım da mama değiştirin en iyisi bu diyene kadar şeklindeydi, doktorum da benzer şeyler söylemişti.