Merhaba, olayın şokundan yeni çıkıyorum benim gibi anneler var mı? var ise biraz moralim yerine gelir diye bu tartışma başlığını açtım.
21 Ocak ctesi günü sabah namazına uyandım, tuvalete girdiğimde yoğun bir kanamayla karşı karşıyaydım hala şok üzerimde. Eşimi uyandırdım kanamam olduğu için takipli olduğum doktorumu aradık ve vakit kaybetmemek için evinize en yakın hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi bizde vakit kaybetmeden hemen hastaneye vardık.
Saat 8’de doktor geldi acil alttan muaneye aldı. Tansiyonum 16/14 falandı tam net hatırlamıyorum ama yüksek olduğunu söylediler.
Plasenta, bebek yerleştiği yerden kendiliğinden, ayrılmış. Bu durumda, bebeğin oksijen ve besin alışverişi kesiliyormuş bundan dolayı ciddi bir kanamam olmuş.
Hala yaşadığım şoku üstümden atamıyorum çünkü çok rahat bir hamileliğim geçiyordu hiç bir problem yoktu.
Doktor acil bebeğin sezaryenle alınması gerektiğini ikimizinde durumu teklikede olduğunu söyledi.
Doğumla sadece eşimle birlikteydik sabah çok erken saat diye kimseye haber etmedik, bu kadar her şeyin hızlı gerçekleşmesini beklemiyordum çünkü. Beni hazırlayıp ameliyat sedyesine koydular asansörden inerken sadece ağlıyordum dua ederek hemşirenin göz yaşlarımı sildiğini unutamıyorum.
Spinal sezaryenle ile bebeğimi 15-20 dk içerisinde doktor aldı sesini duyuyordum, çok şükür dedim Allaha binlerce şükür. Bebeğim saat 9 gibi doğdu
Yanağıma doğru hemşire tuttu kokusunu bile tam alamadan yavrum küveze çıkarılmış. Ciğerleri tam gelişmemiş
Kucağıma dahi alamadım 1 haftadır uzaktan besliyorum sütümü sağmaya çalışıyorum.
Allah kimseyi bu şekilde sınamasın dualarınızı bekliyorum. Allahım sağlıcakla bebeklerinize kavuşmayı nasip eylesin. Tüm bebeklere acil şifalar versin. Hiç bir şey plânladığımız gibi olmadı fakat bunada binlerce şükür.