Nilayca Kızlar merhaba ben ilk bebeğime hamileyim tabi ki onun için en iyisini her zaman yapmaya hazırım. Ben de eşimde çalışıyoruz güzel işlerimiz var çok şükür maddi durumumuz da iyi. Ama tasarruflu bir insanım israf sevmiyorum. Bebek arabası fiyatlarını görünce araştırdım chicco markasının temiz puset dahil dolap uygulamasından bulduğum az kullanılmış bi arabasını aldım güzel de geldi ve sevinerek anlattım abime ve eşine. Onlardan da annem duymuş ikinci el aldığımı bana neden ikinci el aldın kuzum ben destek olurdum alamadıysanız ilk bebeğin hiç özenmiyormusun falan dedi anlattım ona da ona verecegım parayı yine bebeğime harcarım başka ihtiyaçlarına diye eşimle aynı fikirdeyiz ikimiz de beşiğini falan sıfır aldık ev içinde kullanılan eşyalarını. Ama annem öyle diyincede bi içim burkuldu. Bebeğime haksızlık mı ettim param olmasaydı da almasaydım böyle düşünmezdim ama durumum varken almadım yani sıfırını kendi tercihimle. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
denizarenmom Nilayca bizde ikinci el alicaktik sadece sifiriyla ayni fiyata koymuslar diye almadik bence iyi yapmissiniz
Momsy410 Nilayca sen bensin 🙂 ben de calisiyorum canim esim de, durumumuz da gayet iyi cok sukur. Ama elimden geldigince ikinci el de alicam. Hem bebekler cok hizli buyuyor esyalar cok az kullabiliyor. Ben de israfi hic sevmem, geri donusum de yapiyoruz boylece
arirangg Nilayca Belki de başka modelin sıfır ama daha ucuz arabası vardır. Sen iyi bir arabayı temiz bulup almışsın bunda gocunacak hiçbir şey yok. Temiz, yeni gibi olduktan sonra ne olacak.
Heyv Nilayca yani kişiden kişiye değişir açıkçası ben oğluma aldığım küveti kızıma kullanmayacağım mesela. Ama bu benim hassasiyetimle ilgili. Sizin için sorun yoksa kimin ne dediği çok da önemli değil 🐣
TTtutku Nilayca biliyomusun alakası yok bizimde maddi durumumuz gelirimiz çok iyi ama mesela görümcem düşünmüş kendi oğlunun bebek kıyafetlerini verdi bende aldım çünkü neden kullanmıyım herşey gereksiz aşırı pahalı parasına değse vallahi sorun yok ama ona o kadar para vereceğime daha uygun ve çok şey alırım çocuğuma hatta ihtiyacı olana yardım ederim bişey almadan önce şuan ilk dolaptan felan bakıyorum ikinci ele nasılsa yıkanıp kullanılıyor
Nilayca TTtutku evet durumu olmayıp alamayan da birçok aile var elbette ben kendim de kuzenlerimle küçük gelenleri değişerek giyen bi çocuktum kendim için hiç çekinmem bebeğim için de böyle bi yorum alınca düşündürdü beni tabi annemin döneminde ikinci el iyice durumu olmayan kesim aldığı için biraz da böyle düşündü bence şimdi çok yaygın ve doğal bişey gibi geliyor bana
BskSrc Nilayca çok iyi yapmışsın canım, ben de patronumun baldizinin kullandığı bebek arabasını aldım, hediye ettiler daha doğrusu. Hiç de gocunmadım. Beşik dönencesi, banyo oturağı, mama sandalyesi, yürütec vs gibi şeyleri de ikinci el almayı düşünüyorum.
catandgirlmom Nilayca valla bende 2. El tercih etmek istemiştim ama ikinci el temizler sıfır parasıydı aşırı saçma çoğu şeyde hala bakıyorum sıfıra yakın sıfır parasında ve diyorum öyleyse sıfır al, aradığım şeylerde uygun temiz 2. El bulabilseydim alırdım bence hiç kötü bir durum değil.. bebek arabalarının tüm parçaları çıkıyor yıkanıyor. Yıkayın tertemiz olsun kullanın takılmayın bence
fatiss Nilayca bizim de durumumuz cok iyi eltim 3 ay once dogum yapti bebeklerimizin cinsiyeti ayni yenidogan kiyafetleri bize ayirdi. Kuznlerimden de geldi biseyler biz tek araba alacagiz brnce cok guzel dusunmussunuz
Daisy0000 Nilayca Bizimde dururumumuz iyi ama bende 2. El tercih ediyorum.. Geçici süre kullanılacak şeylere gereksiz paralar harcamak yerine bebeğimizin geleceği için birikim yaparız daha iyi diye düşünüyorum
gmzhrn Nilayca byle bilinçli anne görünce gerçekten mutlu oluyorum. o kadar mantıklı hareket ediyorsunuz ki tebrik ederim. şimdi ki annelerimiz malesef bir yarış içinde gösteriş içinde olduğu için bu görüntüleri hasret kaldik
Yncrno Nilayca benim de durumum iyi sayılır ama bu bebek arabasına çok para vereceğim anlamina gelmiyor. Ben de 2.el aldım. Sıfır da alınabilir,tercih meselesi. Ama kıyafet falan da baktim 2.el, onu almadım. Kıyafetler yıpranmış olabiliyor. Kuzenimden gelenleri kabul ettim ama. Bu tercih meselesi maddi durumla ilgisi yok.
Emineedrk Nilayca ben anne yanı beşik almıştım 500 TL ye sonra mağazada baktım 2.500 aynısı ve gönderen kadın Allah razı olsun çokta güzel paketlemisti herşey çok pahalı kuzum insan kendi kendine ona vericeğim parayla bebeğe daha fazla şey alırım diye düşünüyor
Yenibirannee Nilayca merhaba bebegime besigini 2.el aldim çoğu urunlerini oyle yaptim. Ilk yenidogan kiyafetleri haric. Bebek arabasini gorumcem aldi hediye diye ama hic kullanamadim igrenc bir arabaydi. Sonra kendim baktim 0lari 5700 kusurdu gecen sene travel sistem istiyodum. Baktim 2.el 1000 liraya buldum aldim nerdeyse 0 gibiydi jelatini bile duruyordu bazi yerlerde aldim guzelce yikadim antibakteriyel spreyler siktim masallah cokta memnunum. Benimde Allaha sukur maddi durumum iyi olmasada cocuga bir turlu bulunuyor ama bu gecici kullancagim seylere bende fazla para vermek istemiyorum ben letgo sitesinden bulmustum boyle isim yazmak yasak mi bilmiyorum ama
elanur-1125 Benimde ilk bebeğim ama ben elimden geldikçe dikkat ediyorum eşimde gayet iyi bribisde çalışıyor ama boşuna masraf haram benim için ben bebeğin ilk 6 ay kullanacağı beşiği bile abimin kızının vardı o kullandı onlar büyük beşiği geçince bana verdiler ne gerek var yenisini almaya dedim araba konusundada aynı hemde dolap olsun letgo olsun bakıyorum uygun fiyatlı temiz kullanılmış bulursam alırım bence bu özenmezlik değil onlara harcayagaim fazla parayı çocuğuma altin vs yaparım benim fikrim bu bence siz yanlış yapmamışsınız sadece anneniz biraz farklı davranmış benim annem de ilk öyle demişti bende durumu açık açık izah edince hak verdi bana 🙏
minik_koala_ve_annesi Nilayca yani ilk gebelikse sifir almak mantikli geldi bana en azindan bilmiyorum ikinci bir bebek dusuncesi olursa onada kullanilir durumda el veriyorsa herseyi sifir alip bebek arabasi ikinci el olmasi sacma olmus tamam tasarruf onemli bu devirde ama siz sadece bebek arabasindan kismissiniz hani butceyi asmayanlarda mevcuttu biraz arastirma ile gule gule kullanin canim🥰
Nurr_22_22 Nilayca kıyafetten bende çevremden temiz kullanılani aldım bebek arabası da alırdım ama sifirla ikinci el arasında fazla fark olmayınca sıfır aldık mesela ben annemlerde kalicam 2.5 sene kadar eşim başka şehirde olacak onlar 2 el aldı beşiği gocunmadim kendi evime sıfır aldım bence önemli olan eşyadan ziyade bebeğimizi nasıl yetiştirip büyüttüğümuz diğer şeyler formalite 😊