AdinsMom Gkcsl medipolun gebe okuluna katıldım 2 gün önce ebeleri normal doğumda o kadae çok ısrar ettiler ki sanırım sezaryen olsam üzülürüm sonraki süreç için
Eldgrn Gkcsl benim doktorum normal doğum destekçisi bir sorun olmadıktan sonra sezeryan doğumu tavsiye etmiyor kendisi de dile getiriyor zaten bunu ben normal doğum destekliyorum diye özele gidiyorum tabii bu doktordan doktora değişiyor
Kyy01 Nur1211 yooo özel hastane çalıştım çoğunluk normal doğum oluyor ama kadınlar artık sezeryan istiyorlar vajina formu bozulmasın diye
2022bebeki Gkcsl Benim doktorum tüp bebek olmasina rağmen yapmadı asla. 12 saat sancı çektim açılmam geç ilerleri yine de dönmedi sezeryana
Nur1211 Kyy01 bilmiyorum ben birçok kişiden öyle duydum hatta bende ince özele gidiyordum sonra gebe okuluna gittim orda dediler özel hastaneler sezeryanci hemen sezeryana alıyorlar diye sonra özeli bıraktım devlette normal doğum yaptım. Hatta bizim sinifta özele gidenlerin çoğunluğu sezeyan oldu ortada önemli bir sebep yokken. Ayrıca normal doğumda vajina formu bozulmuyormuş eski haline dönüyormuş hatta bazen eskisinden dar olduğu da olmuş
Deletedmom_33 Gkcsl Doktora göre değişir. Benimki illa normal demiyorsan sezeryana gün vereyim dedi mesela. Normal olsun desem bekleyecekti. Ki gerek kalmayacaktı gün aldım ertesi gece tansiyondan yine sezeryan oldum
duyguogretmen61 Doktordan doktora değişir ama benim doktorum son anda bi bahane bulup sezeryan yaptırıyormuş. Hatta o yüzden bıraktım. Genelde özelde sezeryana daha yatkınlar. Çünkü onlara göre planlı ve gecenin bir vaktinde kalkıp gelme gibi bir sorunları yok.
1anne2bebek__ Gkcsl ilk gebeliğimde doktorumu seçme sebebimdi. Birinden duymuştum doktor sezeryan önermiyor hep normale yönlendiriyor ama gelinim sezeryan istiyor demişti. Bende hamile kalınca o doktora gittim. 38. Haftada doğum yaptım sezeryanı hiç konuşmamıştık lafı bile geçmemişti. Normal doğumu iste yaparsın senin yaşlarında birine az önce doğum yaptırdım bak geldim sende yaparsın neden yapmayasın demişti bana. Çok şükür herşey yolunda gitti normal doğum yaptım. Önemli olan sağlıkla kavuşmak ama bazısı ben direk sezeryan istiyorum deyince açıkçası tuhafıma gidiyor belki çok ama çok kolay olacak doğumun bilemezsin ki. Ne bileyim herkes kendi için iyisini bilir 🙂
Gkcsl Ya acikcasi ben sezeryancilardanim 🙈 korkum da canimin acimasi degil bebege birsey olucagindan korkmam, o kadar cok o tip hikayeler duyuyoruz ki yok sıkıştı yok soyle yok böyle insan korkmuyor degil