Burada okuduğum pozitif normal doğum hikayeleri ile normal doğum yapma fikri oluştu bende. Bu yüzden kendi hikayemi paylaşmak istedim. Tabi doktorum da çok destekledi. Ne yalan söyleyeyim başlarda normal doğumdan korkuyordum. Sezeryan kolay geliyordu. Ama bir yandan da ameliyat olmak istemiyordum. Yaşımdan dolayı normal doğum riskli olur mu diye düşünüyordum ama doktorum bu durumun yaşla alakalı olmadığını tamamen annenin vücut yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Doktorum 37. Haftanda çatı muayeneni yaparız uygun musun değil misin ona göre karar veririz dedi. Muayene sonrası gayet uygun olduğumu ve rahat yapabileceğimi söyledi ben de gaza geldim😄. Bir de benim 40. Haftam 01.01.2023 e denk geliyordu. Sezeryanda erken alacakları için çocuğumun yıl kaybetmesini istemedim. Bu sebeple de normal doğumu beklemek istedim. Ancak kızımız doğmak bilmiyordu. 40+1 deki kontrolde hala kanala girmemişti ve doktorumuz cumayı geçirmeyelim doğurtalım dedi. 06.01.2023 sabah 9 da doğumhanede buluşalım dedi. Bir fitil yardımıyla normal doğum sürecini başlattı. 9.15 te fitili yerleştirdi ve beklemeye başladık. Biraz dinlendikten sonra pilates topu ile hareketler yapmaya başladım. Bu arada en yakın arkadaşım bana refakat etti biz bu arada baya dedikodu falan yaptık zaman geçsin diye😄. 11 de ilk nst ye bağlandım. Hiç sancım yoktu. 1 de nst ye bağlandım. Hafif sancılarım başlamıştı. Ama rahatsız edici değildi. Bu arada hamilelik sürecinde düzenli spor yapamadım ama öncesinde 10 yıl düzenli olarak kardiyo pilates yapmışlığım var ve bu durumun çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Esnek bir vücudunuzun olması normal doğumu çok rahatlatıyor. Saat 2 de sancılarım arttı. 2.30 da daha da arttı. Nst de artık sancılar görülüyordu. 3 ten sonra zorlu bir süreç başladı. Ama bu arada nefes egzersizi yapıyorum pilates topunda hareketler yapıyorum. Bunlar rahatlatıyor. Bir ara sezeryan mı yapsaydım dediğim bir kaç an yaşadım yalan yok😄. 4 civarıydı sanırım bebeğin kanala girdiğini hissettim ve suyum geldi. Doğumhanede çatı kontrolüyle açılmamın 5 cm olduğunu söylediler. O saatten sonra müthiş bir ıkınma isteyi geliyor ve sancılar artıyor. Bu arada öncesinde serumla da suni sancı vermeye başladılar düşük dozda. Bu süreçte ben doğumhane yanında müşade odası var kontroller dışında sürekli oradayım. Ebe sürekli geliyor kontrol ediyor. 4.30 da artık epidural isteyip istemediğimi sordular tabi ki evet diyorsunuz o anda bir yandan sancı giriyor biraz olsun acım azalsın diyorsunuz. Epidurali taktılar 10 dk sonra müthiş bir ıkınma ve çıkarma isteyi geldi ve bir anda tam açılma oldu hemen doğumhaneye alalım doğuracaksın dediler. Edipuralin etkisi süreci hızlandırması mı yoksa acıyı azalttı mı pek bilemiyorum. O sırada hemen doktorumu çağırdılar. Doktor geldi ıkın dedi ikinci ıkınmamda kızımız geldi. Netice de tam 16.58 de doğumum gerçekleşti. Toplam olarak 2-2.5 saatte doğum yaptım diyebiliriz. Ebeler hızlı doğum yaptığımı söylediler. Hatta ikinci doğumunuz mu çok hızlı oldu dediler. Çocuk ve plasenta çıktıktan sonra müthiş bir rahatlama hissi geliyor ve yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. Bebeğimi direkt kucağıma verdiler hemen emzirdim. Eşim başta doğuma giremem ben diyordu. Arkadaşım haber verdi ve kordonu kesmeye geldi eşim. 3 dikişim var. Yürüyerek doğumhaneden çıktım. Süreç evet zor kolay diyemem ama bence çok güzel o anları yaşamak. Gece boyu emzirdim. Ertesi gün taburcu oldum. Gayet yürüyebildim oturabildim. Normal doğumu kesinlikle tavsiye ederim. Şu an doğumdan itibaren 3 hafta geçti ve hamilelik öncesi kiloma 1 kilo kaldı. Yapabilen isteyen herkese Allah nasip etsin.