aylince23 Merhaba kızlar.. dün buraya yazmıştım 37+6yım sizce bunlar doğum sancısı mı diye. büyük tuvaletim varmış gibi sancı, bebeğin toplanması gibi belirtilerim vardı. herkes acile git demişti ama zaten randevum vardı acile gitmedik polikliniğe gittik. doktor zaten bana pazartesi için suni sancı verecekti bebeğin kilo alımı durduğu için, o yüzden sancılarımdan bahsedince sen stres yapmışsın dedi hiç ciddiye almadı çatıma bile bakmadı ve nst de hiç ağrı çıkmamıştı. Daha sonra eve geldik. Ama sancılarım hep vardı çok huzursuzdum normalde olan ağrılar gibi değildi kesinlikle anlıyorsunuz farklı bi ağrı olduğunu. Akşam oldu yemek yedik çay içtik ben gece acıktım yemek falan yedim iyi ki yemişim😁 sonra 12buçuk gibi yattık ama sabahtan beri düzensiz olan sancılar 10dk bir geliyordu ve uykumdan uyandırıyordu. En son lavaboya kalktım ve benden baya büyük bi parça kan pıhtısı düştü çok korktum. annem zaten normalde yarına doğum planlandığı için bizdeydi. Apar topar çıktık evden. Doğumhanede ebe muayene etti nasıl dayandın sen bu sancıya 7cm olmuş dedi. Yani epidural alamazsın dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü yalvar yakar ben dayanamam olmaz derken doktoruma sorduk anesteziye 5cm açıklık diye söylediler 🤐 sonra epidural yapıldı. Müthiş bişey valla imkanı olan yaptırsın kesin. Ama doğum sancılarını da hissetmediğiniz için ıkınmada zorluk yaşıyorsunuz. Bu kadar kolay ilerleyen doğumum tam bir kabusa dönüştü doktor karnıma çöktü ve ben hiiiiç ıkınamadım. 10 dklık iş uzadı da uzadı. Az kalsın sezaryene alacaktı. Doktor epizyo bile açmayı düşünmezken o doğum anını kendime de herkese de zehir ettim. Hatta litotomi masasının tek bacağı da kırıldı benim kendimi sıkmamdan. Dikişleri falan hiç duymadım. Ama gerçekten hamileliğimi ilk öğrendiğim an, ilk kalp atışı, ilk tekme falan hikaye imiş. Onu kucağına almadan anlayamıyormuşsun anneliği. 2850gr ama çookk tatlı bi oğluşum oldu. Not: Bu tamamen benim ıkınamamamdan kaynaklı sorun yani aslında çok kolaymış, bebek çıkınca anladım😂
Ummi aylince23 😂allah analı babali büyütsün canm gözün aydn bendeee doğurmak istiyorm artikkk 38. Haftama gricem cok cok yoruldm kendi sancim gelsin die dua ediyorm insallah kendi sancmla gderm doguma dua et cnm korkuyrm çünkü suni sanci almaktan
aylince23 Melis_tugba hayır tabikii ama ıkınamadığım için doğum uzadı bebeğim nefessiz kalıyordu herkeste aynı olmaz
Melis_tugba aylince23 allah bizede hayırlısıyla nasşp etsin kuzum bende normal istiyorum ama et ben givi seyler oldu doktor belki olmaz dedi
Ayseguls Allah analı babaşı büyütsün. O kadar açıklığa keşke epidural yaptırmasaydınız. zaten 9-10 cmde doğum oluyor. Bende hep düşünüyorum epiduralle nasıl ıkınılır diye demekki tam olmuyormuş neyse önemli olan bebek ve siz 🤗🤗 Allah bize de nasip etsin inşallah
MerveTuranTzn aylince23 epıdural tavsıye etmıyor musunuz yanı? Çoğu kısıden duydum evet sancın azalıyor ama Doğum masasında cok kalıyorsun die.. ne yapmalıyız sizce?? Hayırlı olsun bu arada sağlıcakla buyutun oglusunuzu❤️
Fikriyelker Ben ablamın doğumuna girmiştim geçen sene o da epidural almıştı sancıları hissetmiyordu o yüzden nst yle kontrol edip sancısı ekranda çıkınca ıkın dediler ve maşallah 3 ıkınmada geldi bebiş😍 doğumhaneye girerken çektiğim fotoğrafla bebeğin çıktığı fotoğraf aasında 5 dakika var🤣🤣🤣 Birde bazı doktorlar 2. Epidurali çok vermiyo ıkınma hissi kaybolmasın diye.
aylince23 Epidurali keşke almasaydım dedim o kadar açıklık varken.. doğumum daha çabuk olurdu ıkınma hissi gelirdi kolay olurdu herkes öyle dedi. Ama bi yandan da o dikişler şunlar bunlar çok rahat oldu epidural ile uyuştuğum için. Şuan etkisi geçti ve inanılmaz ağrım var. Hem iyi ki diyorum hem de keşke. Yani karar sizin arkadaşlar iyi yönü de kötü yönü de var.
Sefanur aylince23 aylince23 Analı babalı büyütürsünüz inşAllah 💕 canım bu arada epidural tam ne demek