Sym2113 ayrıca bende bir benzerini yaşadım , yaşıyorum . Bana da doktorum burun kemiği olması gerekenden kısa dedi down sendromu ihtimalinden bahsetti . İkili üçlü test önerdi ama önce perinatoloji uzmanı görsün dedi. Bir Prof.a gittim. Adamın ilk dediği şey aldırmayı düşünür müsün oldu , dedim hayır . O zaman asla test yapma dedi çünkü her testte başka bir kusur çıkar Kİ testlerde kusur çıksa da çoğu sağlıklı doğuyor güvenilmiyor pek dedi , sadece nipt testine güven dedi . Ama aldırmayı düşünmediğim için hiçbir test yapmadım . Sonra muayeneye geçtik . Doktor evet burun kemiğinde bi kısalık var ama bir şeyle down sendromu diyemeyiz dedi , ense kalınlığı , baldır uzunluğu , kalp akış hızı , parmak boyu , bunların hepsine bakmak gerekir dedi . Diğerleri normaldi çok şükür , sadexe burun kemiği kısa dedi , bu da ufak da olsa bir ihtimal doğurur net bişey diyemeyiz dedi . Şimdi 21. Haftadayız , 7 şubatta ayrıntılı ultrason var onu bekliyoruz tekrar gelişime bakmak için. Ama kendini strese sokma bebeklerimiz de etkileniyor bundan