• DoğumÇoğul gebelik
  • Kızlar çoğul gebeler birde özellikle erken doğum yapmışlar lütfen bakar mısınız

Arkadaşlar 20. Haftalarımda bir bel ağrısı çektim 2 gün sürdü sonra geçti şuan 27+2 günlüğüm ve şu 1 haftadır geçmeyen bir bel sırt ağrım var dün gece çok şiddetlendi ağrıdan oturup ağladım o kadar sonra gidip duş aldım ılık suyla biraz sırtımı yıkadım sonra azaldı azalmasaydı acile gidicektim ara sıra böyle kassığıma 5/10sn bir sancı girip çıkıyo ama sürekli değil şuan ince ince tekrar bel ağrım başlıyor gibi ve dinlenmek bile fayda etmiyor gün içinde de asla yorulan biri değilim sürekli yatıyorum sabah da vajinamın sızladığını fark ettim ama uyku sersemiyle umursamadım uyanınca geçtiğibi fark ettim sizce bunlar açılmam olduğu için mi birde bebeklerim sanki idrarın varcasına kassığıma kadar iniyolar sanki ağırlıklarını veriyolarmış gibi hissediyorum wcye gidiyorum idrarımı yapmak için olmuyor lütfen bu zamanlar doğum yapanlar bebekleriniz yaşadı mı doğum yapıp yaşamamalarından çok korkuyorum😔❤️

Bence vakit kaybetmeyin burada bir dr gidin erken geleceklerse de biraz durdururlar ciğer geliştirici yapılır? Ben böyle ağrılarım olduğunda önemsemedim22 haftamda 3 cm acılma ve kesemin sarktığını öğrendim acil serkilaja alındım.

Doktor kontrolün ne zaman canım, daha varsa en azından bi acile git baksınlar. Benim hiçbir şeyim yoktu kontrolde açılma rahim kısalığı ve sancı çıktı hemen yatış verdiler ciğer geliştirici falan vuruldum. İkiz gebelik biraz ağır geçtiği için biz o baskıları normal karşılıyoruz bence. Doktorum bana aşapıya baskı var mı diyor mesela e benim ezelden beri aşağıya baskım var bu yeni bir şey değil ki o yüzden ayırt etmekte zorlanıyorum hangisi normal hangisi problem. Bu hafta da bebek hateketlerinde azalma vardı gece gittim acile 100lere vuran sancım çıktı bende tık yok apar topar fitiller serumlar sancıyı durdurmaya çalıştılar çok şükür doğurmadım evdeyim. Ama gitmesem bu sancılar devamı gelseydi nolurdu bilemiyorum. O yüzden en ufak bir farklılıkta bi baktırmak en iyisi. Benim 1 haftada rahim ağzı 32 den 13e düştü çok çok şaşkınım hala da şaşırıyorum

Asyabuse çarşamba günü kontrolüm geçen gittiğimde söylediğimde normal deyip geçiştirdi bebek hareketlerinde birşey yok

Slaedz hem normal olabilir hem olmayabilir bizlerin anlaşması çok zor. Örneğin baskı ağrı sancı bel ağrısı kasıklara baskı 32+0 dayım hepsini yaşadım yaşıyorum 27 den beri,şimdiyse yatakta sağa sola dönmek yerimden kalkmak vs işkence göbek ağırlığı vajina kemiklerinde ağrı sızı yapıyordu gebelik kemeri yazdı doktorum o ayaktayken bi tık iyi geliyor ama ayakta da duramıyorum eskisi gibi kahvaltı,yemek su tuvalet vs dışında uzanıyorum çoğunlukla. Bi kaç kere de bu şikayetlerle gittim normal seviyelerde sancı, normal rahim ağzı uzunluğu ile gönderdiler. Ama aksini yaşayan pek çok kişi de var. Siz nasıl rahat edecekseniz öyle yapın bence 😇