OzgeSrc Merhabalar bu ikinci sezaryenim olacak kısmetse. Ilki ani olmuştu tecrubem yoktu 🙂 hem bana hemde sezaryen olacak anneler icin önerilerde bulunalim 🌸 Sezaryen sonrasi cabuk toparlanmak icin ve Sütümüzün cabuk gelmesi icin neler yapabiliriz. Bir de malum gaz sorunu 🤭🤦♀️ gelsın öneriler
Nskyhn OzgeSrc genel olarak konuşuyorum sezaryen olacak anneler stres yapmayın, korkmayın. O an hiçbir şey anlamıyorsunuz. İğne vurulduktan sonra yatınca gözünüzü de kapatın taa ki bebeğin sesi ile açın 🌼 Sakin olmak en önemlisi hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Doğumdan sonra hoşaf içebilirsiniz, gogsunuzu ilk elinizle sıkın. Makineden önce ellerle sıkarak indirmeye çalışın. Benim 5 saat sonra böyle sütüm inmişti. Kahve alın. Bol su icmeniz önemli. Ayaklarınızı sıcak tutun. 🌼
eylulicten OzgeSrc direk ayaga kalkin ve hic oturmayin tek iyilesmenin yolu bu. Ben tek basimaydim ilk gunden her seyi kendim yaptim. Aciyi agriyi biraz disinizi sikacaksiniz ama geciyor azalarak agri kesiciler sagolsun. Sut icin ise bol su ve bol uyku her firsatta uyumaniz ve dinlenmeniz. Yiyecekle icecekle olmuyor maalesef benim denemedigim kalmadi🌺
YgzAlp2536 OzgeSrc bol bol yürümek çok hızlı iyileşmenizi sağlıyor. Ben sabaha kadar yürümüştüm yürüyünce hmn gazda çıkarmıştım. Bol su sıvı tüketimi de önemli. Hayırlısıyla kolay olsun inşallah doğumunuzz 🌸
Rahimezeynep Katip bende salı günü sezeryan olucam ikinci gebeliğim ama korku stres heyecan bakalım nasıl geçecek hepimize hayırlı doğumlar inşallah ♥️
OzgeSrc Nskyhn cok tesekkurler ☺️❣️ cok guzel bilgiler vermissiniz. Ani gelisen bi durum olmassa bende kayisi hosafimi yapip goturecegim🙂. Sut olayi biraz ilkinde beni surundurmuştu umarm yine ayni olmaz
Canankyaisk Allah yardımcınız olsun. Benimde 10 haftam kaldı inşAallah. Duyduğuma göre ameliyattan 5,6 saat sonra zor olsada ayaklanmamız önemliymiş, yürüdükçe dikiş ağrılarıda hafiflermiş, ve mutlaka bol bol sütsüz nescafe tüketimi 🌸🙏🏼
OzgeSrc Canankyaisk aminnn 🤲 aynen oyle canim sezaryenin ilaci kesinlikle yurumek ben cok cabuk toparlanmiştim ilkinde ☺️🌸
Mrvsmt Canankyaisk nescafe ne için öneriliyor ben daha önce hiç duymamıştım 4 aylık hamileyim 2. Sezeryanım olacak benimde merak ettim
Nskyhn OzgeSrc siz ve diğer annelerin sağlıkla kucağına almasını diliyorum 🤎 Bol sütleriniz olsun anneler 🌼
Ucprensimvar OzgeSrc benim sütümde iki gün sonra geldi ama göğüslerim aşırı şişti bir hafta sağmak zorunda kaldım meme uçlarım perişan haldeydi ağlayarak emzirdim hep. İki doğumumda da aynısını yaşadım bu üçüncü Allah nasip ederse tekrar aynı sorunu yaşamaktan çok korkuyorum 😨
Elifffyusa OzgeSrc canım siyah kayısı hoşafı hem süt açısından hemde gaz açısından çok rahatlatıyomus ikinci gebeliğim gaz için düşünüyorum bende bu defa
Melekdincer67 sunmomy bende pazartesi oldum korkma ya öyle de böyle de acı çekiyorsun sezeryan dan sonra vücudun ödem topluyor davul gibi sisiyorsun ameliyat dan sonra hareketlerin çok çok yavaş olsun ani hareketlerden kaçın bide elinden geldiğince öksürmemeye çalış.kendini hiç üşütme öyle böyle geçecek.. Rabbim yardımcımız olsun inşallah sende bebeğini sagsalim sağlıcakla kucağına al inşallah
OzgeSrc eylulicten direk ayaga kalkin ve hic oturmayin tek iyilesmenin yolu bu. Kesinlikle katiliyorum🙂 ilkinde direndim yurudum cabuk toparladim. Uzanmak yatmak iyilesmeyi geciktiriyor. Gaz ve sut konusunda cok sknti yasamiştim 🥲
dilinkopsunemi-bisus OzgeSrc gaz için de yürümek lazım bide imkan olursa sıcak yada ılık duş alın duşta da masaj yapın göğsünüze bide pet şişenin içine sıcak su koyup koltuk altından göğsüne doğru yoğur merdaneyle hamur yoğurur gibi ve masaj yap, göğüslerine mümkünse süt için strese girmeyin benim 4 gün sonra geldi sağarak duşla şişeyle yoğurarak derken bide bolca rezene çayı demleyin ve sıcak çorba tüketin hatta kayısı suyu kolay tuvalete çıkmayı sağlıyor ama ameliyattan sonra aşırı sıvı almayın tuvalet meselesi sıkıntı olabilir tavsiye olarak mutlaka bi kaç paket burçak yulaflı bisküvi alın sindirimi kolay ekmek yiyemediğiniz için tok kalmaya yardımcı oluyor gazınız çıkmazsa direnmeyin lavman yaptırın çünkü ben gazım geldiği halde çıkmadığı için bekledim karnım şişti dikişler acıdı ve sanırım gelsin diye ilk büyük abdestle beraber bi tık ıkınırken makatımı yırttım hala daha geçmedi korka korka yapıyorum büyük abdestimi. Bestlak damla ve bu anne çaylarını bide ebebekten emzirme maltını öneririm gazınız çıkarken zorlamasın diye kimyon çayı yapabilrsiniz gaz yapacak yiyeceklerden de uzak durun eve geçince de sırtınıza ve ayaklarınızın altına sıcak su torbası koyun gaz için yardımcı olur
AhhssenN İkinci sezeryani olalı 9 gün oldu ikincisi zor ama ağrıya rağmen kalkıp yürüyünce çabuk iyilesme oluyor ben narkoz geçer geçmez yürüdüm çok faydasını gördüm süt için ameliyat öncesi ılık duş ile göğüsleri sıcak su masajı sütun inmesine yardımcı oluyor ilk elle sağmak daha iyi
OzgeSrc AhhssenN @YgzAlp2536 @AhhssenN teşekkurler kizlar onerileriniz icin❣️ 🌸 yurume konusunda katiliyorum yorumlariniza bende ilkinde cok yuruyerek daha cabuk toparlanmiştim. Ama işte gaz sut bi suru sknti var. Herkese fikir olsun yorumlariniz 🤲
Abcd12 Tek önerim bol bol yürüyün yürüdükçe açınız hafifliycek ilk yuruyusum çok zor geçti ayağımı surudum ama yürüdükçe açıldım ve bol su
Canankyaisk dtcanannn Bol kafein açısından, hem baş ağrısı için diyorlar ve sütsüz olması bağırsakları daha hızlı çalıştırması içinmiş. Kabızlık sorunuda olmasın diye
Pank OzgeSrc ayaga kalkar kalkmaz sıkı bisey giyin diyor bazilari korse veya tayt gibi daha kolay yurunuyormus dogrumu bu
Fundaaaaa Pank baskı uygulayarak daha rahat yürüyorsun o yüzden doğru olabilir kendin de kalktığında yürürken dikişlere bastırarak yürüyorsun zaten
miracyusufveberilmoms Pank dikişlerle insan kilot zor giyiyor sıkı şey nasıl giyain kii Allah korusun dikişler patlar eğer giymek isterse doğumdan 3 hafta sonra oluyor