Merhaba ben doğumumu şafak hastanesinde ypmıştım.
Ebeleri berbattı. 2 cm açılmam olduğu halde beni eve yolladılar ‘öyle kolay doğmazmış!’ Nst 40 civarıydı ohooo daha çoook yolun var demişti gülerek! eve geldim tam 3 saat banyoda kaldım sancıları nasıl azaltıcam napıcam bilmiyodum 3 saatin sonunda tam açılmam vardı hatta doğum hastaneye koştuğumda başlamıştı. Doktorum sağolsun son dakika haber vermiş olmamıza rağmen 15 dakika içinde göktürkten 500evlere gelmişti. Doktor geldi hemen doğurdum zaten
Ama o 15 dakika içinde ebelerin ıkınma doktor yok daha bağırma kes sesini bir tek sen yoksun demelerini asla unutmicam asla yardımcı olup sakinleştirmediler
Nefes al herşey yoluna giricek bebeğini hisset! Ya şu cümlelere o kadar çok ihtiyacım vardı ki
Bebeğim doğduğunda mosmordu kesi atmak zorunda kaldı nurhan hanım çünkü nefesimi ve ıkınmayı kontrol edemiyordum panik olmuştum. Kesi sonrası ebeler tampon vermeyecek kadar serum takamayacak kadar acizlerdi. Boş boş geziyolardı açıkçası nurhan hanım bağırdı işlem yapıcam hepiniz için dedi vs hatta..
her neyse bebeğimi aldım kucağıma nurhan hanım bu akşam çıkabilirsin kalma dedi ama hastane doktoru içeride kakasını yapmış dedi crp bakıp yoğum bakıma almak istediler çocuk doktoru bilgi vermeden işlem yapmaya çalıştı vs vs ben sonunda hastaneden kaçtım açıkçası. Zaten şafak hastanesi bi dönem herkese checkup dağıtıp boşu boşuna anjiyo yapan bir hastane.
Çook uzun yazdım kusura bakmayın hala hastaneye çok öfkeliyim..
Ebeler gerçekten problemliler destek olmayı bırakın temizlik personeli gibi davranıyolar sanki Onların asla görevi değilmiş ricayla gelmişler. Hemşireler deseniz yok
Emzirme anlamında tek bir insan evladı gelip bakmadı emiyomu bebek iyimi bebek hemşiresi diye bişey yok.
Şunu anladım ki evet doktor çok önemli
Ama hastanede bir o kadar önemli..
%60 doğum doktorunuz
%40 hastaneniz..