Esmakala Merhaba kızlar arkadaşım doktoruna doğumdan sonra korse takılması doğrumu takmalımıyım diye sormuş doktoru da doğumdan sonra karın kalmaması için korse takmanın karın kaslarının çalışmasına engel olduğunu korse sadece bel ağrısı ve duruşun düzelmesi için takılabilirmiş korse takılmazsa karın kasları çalışır ve göbek kendiliğinden gidermiş acaba aranızda doktoruna korse takılması doğrumu yanlış mı diye soran var mı varsa bilgilendirebilir misiniz.
Esmakala Esmakala Veya ben korse takmadım ama karnımın şişliği kendiliğinden gitti diyenler varsa bilgi verebilir misiniz.
Birannebirkiz Esmakala bunu sormadim ama doğumdan sonra korse takmadim ne göbek ne bisy hicbirsey kalmadı
hulyaakgn34- Esmakala ben taktım hemen eve gelir gelmez karnım doğum yapmadığım haline geri döndü dümdüz oldu takmayan aynı dönem hem sezeryanlı hem normal doğumlu arkadaşlarım vardı onlarda göbek kaldı bence etkisi var şimdi 2. Gebeliğim yine doğum sonrası allah nasip ederse takıcam
smged Korse kan akışını yavaşlattığı için yağlanma yapıyor dıye duymustum arkadasımın doktoru soylemıs vardır bı bıldıgı ☺️
cannkmrc hulyaakgn34- nasıl bir korse tercih ettiniz telli ayarlanabilir olanlardan mı yoksa mideye kadar uzun külot şeklinde olanlar mı daha kullanışlı olur
Biyolog-anne Benim doktorum bir hafta yada 10 gün sonrasında takmamı istemişti, sezaryen oldum ondan dolayı mı bilmiyorum ama takmadığım zamanlarda göbeğim dikişlerimin üstüne geliyordu, ve çoğunlukla taktım dikişlerim çok güzel iyileşti.
cannkmrc Genelde takmayanlar sarkıyor diyor pek yararlı bişey değilmiş ama yinede ben takmak istiyorum acaba agraflı yani telli ayarlı olanlardan mi alsam yoksa uzun mideye kadar külot şeklinde mi alsam kararsız kaldım
Kelebekk-0307 Esmakala normal doğum yaptım ben doktorum kesinlikle korse vs gibi göbeğe baskı yapan şeyler kullanmanı istemiyorum sonra sarkmış toparlanamamış rahimde uğraşırsın çiş kaçırma gibi sorunlara neden olur vs demisti korkudan eşim taktırmadi ben bir iki bağladım karnımı ama o da pek etkili olmadi göbeğim çok hafif sarkık gibi hala ama aman aman bir sarkık durum yok hatta kalan kiloyu verirsem hic kalmayacak gibi
uraz_ve_annesi- Esmakala benim doktorum rahim kendini tam toplamamış olduğu için rahim sarkması yapıyor takma demişti takmadım ama benim zaten gebelikten öncede göbeğim vardı şimdi doğum yapmadığım halimdeyim ekstra bir şey kalamadı
hulyaakgn34- cannkmrc cırt cırtlı ayarlanabilir di bele sarılan tayt olanlardan değil ayarlana bilir oldugu için gün gün karnım çekilip düzeldikçe sıkılaştırdım gece gündüz kullandım 1 ay kadar
BirHatun Esmakala üçüncü doğumum olucak takmadım takmayı düşünmedim hiç karnımda da herhangi bi sarkma vs olmadı zaten iç karnım geniş olduğu için karnım fazla büyümüyor hamilelikte
gelartkk Esmakala canım gebe eğitim okuluna katıldım. 40 çıkmadan korse takılmasının doğru olmadığını söylediler
Dark Esmakala ben sordum önce kendisi inmeli en az 6 hafta sonra çok az süreli müsade ediyorum dedi, benim karnıma baktı ve takma gerek yok dedi hiç takmadım Eğer rahim eski haline dönmeden takılırsa ilerleyen yaşlarda rahim sarkmasina sebep oluyormus, karın kısmına gelemedim yani Diğeri de mantıklı kaslar tembellesebilir önce kendi çalışmalı
inci_tanesi Esmakala Bana doktorum bugün takabilirsen taksan çok iyi olur dedi dikislerim için kontrole gitmistim