Mavimsi_ Merhabalaarr Doğum şekliyle alakalı tecrübeli annelerimiz yardımcı olabilir mi acaba. Normal doğum ve sezaryen de yapılan epidural , spinal , genel anestezi hakkında. Yapılması en makul olan , yapılmaması gerektiğini düşündüğünüz tecrübelerinizi bildiklerinizi paylaşır mısınız?
3kuzuAnnesiyim Mavimsi_ linç yemiceksem bana göre tek dogum sekli ve tercihi var dıgerlerı anca hayatı bır durumda olabılecek seyler. 2 normal dogum. Allahın izmiyle 3. Olcak 10 da olsa normal ısterım.
momyy__ Mavimsi_ tabiki en başından kendimi normal doğuma hazırladım sürekli öyle düşündüm ama gel gelelim ki yaramaz oğlum boynuna 4 kat kordon doladı dönmedi mecburen spinal sezeryan oldum çok çol memnun kaldım doktorum aşırı ilgiliydi sürekli sakinleştirdiler şu an şu aşamadayiz şu an şu asamadayiz çok memnun kaldım Allah bin kere razı olsun doktorumdan sonrasında iglesme sürecim daha hastanedeyken yürümeye başladım doktor ne kadar yürürsün o kadar iyi çabuk iglesorsin dedi öyle de oldu 4. Gün bebeğimi hastaneye kendim götürdüm ama şöyle soylim bunyeyle ve doktorla da çok fark ediyor rabbim kolay geçirsin
[silindi] 3kuzuAnnesiyim o kadar doğru ki yazdığınız. Zorunlu durumlar dışında doğum şekli tercih olmamalı🙏🏻
Patricia 3kuzuAnnesiyim size o kadar katılıyorum ki normal doğurmak için elimden geleni yapıyorum ama çatım çok geniş değil bu hafta doktor tekrar kontrol edecek sanırım suni sancıyla normal doğumu başlatacak. Eğer o zamana kadar bir sancım olmazsa😔 inşallah rabbim yardım eder de kendi sancım başlar. Sezaryenden çok korkuyorum zaten skolyozum var genel anestezi olmam gerekecek. Ama sonrası çok sıkıntılı özellikle asla çorap ve terlik sevmeyen biri olarak çok ağrı çekerim ve zaten gazlı bir bünyem var düşünemiyorum😮💨🙀
Mavimsi_ 3kuzuAnnesiyim [silindi] Doğum şeklinden kastım normal doğum mu sezaryen mi değildi. Devamında epidural spinal genel anestezi hakkında sormuştum aslında. Bilgi almak istediğim konu buydu 🙂 Normal doğum veya sezaryen de benim düşünceme göre de tercih meselesi herkes normal doğumun daha sağlıklı olduğunu bilir ama bunun başka hayati bi durum dışında korkuları da olabilir insanın kimseyi bu konuda yargılamak olmaz. Kendi tercihi herkesin🙂
Cubukmakarna Genel anestezili sezaryen tercih ettim. İyi ki de öyle olmuş. Hiç ağrısız uyandım.herşey bitmiş kafam rahatlamış. Destek 1 hafta lazım ama öldüm bittim hiç ağrı sızım olmadı. 2 hafta sonra tekrar olacağım. Korkmuyorum yine aynısı geçrse miss:) şeyimi kesceğine göbeğimi kessin yani:)
Cubukmakarna Canankyaisk ben komple uyutuldum. Ayılınca odaya geldim. Ve hiç ağrım yoktu. Sıfırdı resmen. Sadece üşüdüm. Sonra ağrı kesiciler heralde ağrımı aldı. İyi geçti yani
Berglgzg @"Mavimsi_"normal doğum istiyodum ve öyle de oldu iyiki de normal doğum yapmışım birdaha hamile olsam yine bi sorun olmadıkça normal olsun isterim🥰
Minigim38 Mavimsi_ genel aneztezi oldum uyandığımda karnım ağrıyor diye sayıklamışım ağrı kesiği yaptılar geçmişti hemen. İlk ayağa kalkıştan çok korkuyordum buradaki kişiler baya korkutmuştu ama ayaga kalkana kadar hemşire yardım ediyor. Evet ağrı oluyor ama dayanamayacak kadar değil zaten 3 4 adım attırıyor. Burda püf nokta dik kalkmak ne kadar dik kalkarsaniz o kadar acınız azalıyor diğer ayağa kalkislarınız kolay oluyor. Ben normalde elim küçücük kesilse oturur ağlayan insanım acı esigim hiç yoktur. 1 hafta kadar dikisimin başında ve sonunda yanma oldu krem ve iğne yazmıştı doktorum onları kullandım hemencecik iyilestim