• Doğum
  • Normal doğum sonrası belirtiler..

Dün doğum yaptım içten ve dıştan dikişlerim var sağ tarafta dikişim ama çoook acıyor yatamıyorum oturamıyorum yattığım yerden çok zor kalkıyorum birde henüz büyük tuvalete çıkamadım karnımda gaz hissi şişkinliği var bel ve kalça ağrım da var..
Birde sürekli büyük tuvaletim varmış hissi oluyor bu lavmandan kaynaklı mı?
Dikiş yapılırkende genel anestezi yapıldı..

birhesap Bunların hepsini yaşaman Okadar normal ki… çok fazla dikişi olup normal doğum yapan biri olarak söyleyebilirim ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz korkma😵‍💫 bana doktorum duphlac diye bir ilaç vermişti kabız olmamam için onunla rahat tuvalete çıkıyordum ama tuvaletim geldiği zaman korkudan ağladığımı bilirim çok zor🤦🏼‍♀️ Bebeği çıkarmak için üstüme çıkıp bastırmışlardı kaç hafta acıktığımı hissetmemiştim kaburga ağrısından bel ağrısından yani çok zor haklısınız çok iyi anlıyorum ama geçicek, geçiyor.. Şuan 37+3 haftalık hamileym inanın bazen korkudan ağlıyorum gizli gizli şükür yine kurtulmuşsunuz allah hepimizin yardımcısı olsun🙏🏻

Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün şifalar versin Rabbim sana da . Ben de dikişlerimden çok çekmiştim . Tuvaletimi yapmaktan çok korkmuştum rengim kaçmıştı ama o bana hiç acı vermedi . Kabızlık için doktoruna yaz ara ilaç yazsın dikişleri patlatıcak zorlamayı yaşatma kendine . Tez zamanda toparlarsın inşaAllah . Ben dikişlerime hep fön makinasını tutuyodum çabuk iyileşsin diye . Şu an 37+2 ikinci gebelik ama içimde hiç korku yok çok şükür . Her şey olacağına varıyo . Doğum anına kadar bir şeyler düşünüp kendimi yıpratmak istemiyorum .

birhesap Benim dikişim açılmıştı korkudan doktora da gitmedim çok acıdığı için . Valla rahat bebeğim 3 aylık olmuştu tam artık rahata erdiğimde . Ben çoktu dikişim makatta da olduğu için tüm hareketlerim kısıtlıydı .

birhesap 9 gün oluyor doğum yapalı hepsi 4.-5. günde gecmeye başlıyor bende oturamıyordum artık oturmaya da basladım ilaçlarınızı düzenli kullanın insallah gececektir kendinizi sıcak tutun haraket etmeye calısın olabildiğince iciniz temizlensin bana lavman yapılmadı fakat ben kendimi cok kastıgım sıktıgım ve neredeyse 3-4 gün yataktan çıkamadığım icin kalca agrım hala var bazen kaburgalarım da ağrıyor ama vücut toparlanıyor kendini düzeltiyor moralinizi bozulmasın ❤️