Kızlar daha önce de paylaşmıştım doğum hikayemi ama geniş çaplı değildi 😊37+1 ile 22.12.2022 sabahı kontrol için gitmiştik ama doğum çantam falan bagajimizda duruyordu bebeğimde gelişim geriliği olduğu için her an doğuma alınacağımı biliyordum. Bebeğim 1 haftada sadece 20 gram almıştı. Doktorum artık ameliyat gerektiğini bebeğin gelişim geriliği fazla fazla arttığını söyledi (daha önce tek doktorla yetinmeyip 3 doktora da sorup kendimi ikna etmisligimde oldu tabi 😊) neyse tamam dedm. 12 de ameliyat girecektim saat daha 9 du. Doktoruma dedim ki bi takım eksiklerim var gidip alabilirmiyim (eksiklerde göğüs kalkani göğüs ucu kremi 😂) tamam dedi neyse gittik e Bebek’e. Tabi bu arada eşimle başbaşayız kimseye haber vermedik erken olma ihtimalini bile kimseye demedik cunku ben eşimden başka kimseye kendi mahremimi açamazsın ANNEM dahi olsa ( verdiğimiz en güzel kararmış ❤️🤫) Neyse anam benim canım bir tavuklu pilav çekti bir de köpüklü ayran offf😂 yedim…. Eşime de bise olmaz yalandan yeme diyo onlar deyip temkin ediyorum 😊neyse saat oldu 11 hastaneden beni arıyorlar rutin tahliller ve nst için falan. Buraya kadar hersey normaldi….
NST bağlandı hemşire gitti biz tabi mutluyuz heyecanlıyız eşimle hersey istedgmz gbi gidiyor hemşire geri geldi yüzü düştü bu arada NST nin sesi de kısık. Derken 4 kişi falan geldi odaya doktorumla hazirlan seni acil ameliyata alıyoruz dediler. Normalde saat 3 de olan ameliyatım erkene alınmış ? Anestezi uzmanı bise yedin mi die sorunca Tavuklu pilav dedm orda bnm doktorun kayışı koptu 😂Nasıl yersin neden yedin ?? Bilmiyormusun ameliyata gireceğini vs vs bissuru papara. Anestezi uzmanı ben ameliyata almam diyor doktorum alacaksın acil diyo. Neyse dışarda konuştular falan ben ameliyata girdim. Sadece eşim vardı ve ben gerçekten hayatı dibine kadar onunla paylaştığımı hissettim❤️ ne anneme ihtyc duydum ne en yakın arkadaşıma kimsenin tesellisine bile ihtiyacım olmadı. O ağladı ben ağladım….
Ama hala neden acele girdiğimi anlayamamıştım.
Kızlar bebeğimin boynuna 2 kez kordon dolanmış. Bebeğim doğum kanalına girdiği için bas asagi olduğu için doktorum fark edememiş. Nabzı yavaşladığı için beni acil ameliyata almışlar. Belki de o gün kontrolüm olmasaydı………..☹️☹️☹️☹️☹️☹️ aameliyathanede bebeğin sesini duyana kadar kimsede çıt yoktu herkes çok ciddiydi başımda duran kızlar hariç onlar benim kafamı dağıtmaya çalışıyordu ama bnm aklıma bu ihtimaller gelmiyordu bile cnku doktorum beni çok iyi tanıyor tedavi ile gebe kaldığım için zaten müthiş pimpirikliyim. Neyse doğdu Güneşim 😊… ağladı da . O gitti babasının yanına beni kesip diktinden sonra ben çıktım odama (bu arada acı ağrı falan yok o an) ama bebek yok ☹️ solunum sıkıntısı çektiği için kuvoze girmiş. Bu arada biz hala yalnızız eşimle. Sadece 10 saniye falan ağlayıp sütüm dedm hastanede pompa arattirdim erken yat dinlen deselerde dinlemedim. 4 saat sonra acı kahve peşinden meyve suları peşinden Humana çay 😊 bi elimde pompa çok faydasını gördüm kızlar ağlamayı üzülmeyi unutup ona tek damlada olsa da sütümden verme cabasindaydim yine eşimle beraber. (Bu arada yakınlarımızın haberleri oldu ve yola düşmüşlerdi)
Yürümeye başlayınca beni yogunbakima çağırdılar emzirmek içinmiş (Dünyalar benim oldu 😊 Ben sanıyordum ki sütü verip kapıdan bakıp geri döneceğim 😊) Yenidoğan doktoru anne bebek temasindan yanaymış bebekle anne temas edince bebeğin daha çabuk toparladigini annenin daha kaliteli sütünün geldiğine inanlardanmis…. Allah ondan razı olsun ❤️ bebeğim yoğun bakımdaydı ama her emzirmek istediğinde gel sabaha karşı duş aldırıyoruz bebeğine bakmak istersen gel falan dediler…. Ve ben o acıyla sabaha kadar 4 kat indim çıktım hiç canımın acısını dinlemeden. Bu arada bnm acım sonda çıkarılınca başladı her idrarinda o nasıl bir yanmadır onu hiç unutamıyorum… neyse taburcu olma günüm geldi… Doktorum Bebeği Yogunbakimda olan anneler için Hastane içersinde yer alan Anne Otelini tahsis ettirdi normalde gecelik ücretini alıyorlarmış ama doktorum o bnm hediyem olsun dedi ve otele yerleştik otelin alt katı yenidoğan yoğun bakımdı. Bundan sonra ki 3 gün çok güzel ilerledi ❤️😊 dinlendim istediğim zaman bebeğimi görmeye gittim onu yıkadık tabi hemşirelerle. Pansumanlarim yapıldı ağrım olduğunda ilaçlarım geldi. Yakınlarımız evde bekledi. 3 gün sonra bebeğimi aldım ❤️😊
Gelelim Önerilerime
Göğüs kalkani mutlaka alın ilk sağımda yada emme de göğüsleriniz hassaslasiyor
Pijama takiminizi ince alın çünkü hastaneler aşırı sıcak
Ben 3 takım pijama koymustum evimle hastane arası 2 saat diye . kısa kollu , lohusa takımı ve normal ince pijama takımı iyi ki koymusum 5 gün hastane de kaldık hepsini kullandım duş alıp giyindim
Bebeğe penye şapka almamışım alışverişlerimde evde çok lazm oldu mutlaka pamuklu şapka ekleyin listenize ❤️😊
Benim hikayem bu uzun oldu ama ❤️