Merhaba arkadaşlar,
Çiçeği burnunda anne olarak hastane çantasında neler gerekli ihtiyaç dahilinde bahsetmek istiyorum. Belki bir faydası dokunur. Bende tecrübelerden yararlanarak hazırlamıştım.
Öncelikle ben çok terledim. O yüzden emzirme atleti, gecelik üstü bol bol gerekli. Emzirme sütyeni çok gereksiz kullanmıyorsunuz.
Depend hasta bezi bir paket bitirdim. Her tuvalet sonrası değiştirmemi söylendiler bana. Alt çamaşır ile uğraşmayıp kullan at çok pratik. Ped ile uğraşmak sürekli alt çamaşır değiştirmektense bu çok kullanışlı oldu.
Ben öncesinde göğüse masaj yapmadım. Bilmediğim için. Göğüs ucun yoktu o yüzden emzirmede zorlandım ve hemen yara oldu. Lütfen doğumdan önce bunun önlemini alın. Bilmediğim için, söyleyen de olması okumadım da o yüzden Bala göğüs uçlarım yara ve çok acıyor. Sadece yanında gümüş kapak ve göğüs ucu kremi vardı Allahtan biraz hafiflettiler. Göğüs ucu için eczaneden aparat alıp bebeği o şekilde emzirmeye çalıştık.
Eve gelince sürüm geliyor mu diye sağım yaptım ve elektrikli pompayı iyi ki almışım dedim. Bebek boşaltmıyor ve sarılık olma tehlikesi yüzünden sağım yapıp süt kanallarını uyardım. Kaşık biberon almıştım. Meme reddi olmasın diye sağdığım sütü o şekilde verip, sonrasında meme verip o şekilde daha rahat uykuya geçiyor. Hem de ten tene teması sağlıyorum.
Bebek için çok yedek koymaya gerek yok. Eğer bir gece kalacaksınız üstünü pek batırmıyor. 2 Takım bize yetti.
Onun dışında biberon emzik vs hiç gerek kalmıyor. Emzirmeye ve memeyi tutmaya odaklanmak lazım. Ve bol bol su tüketmek gerekiyor.
Benim tecrübelerim bunlar diğer anneler de yazarsa umarım herkes faydalanmış olur.