Merhaba arkadaşlarım, her doğum kendine özeldir ve hepsi anlatmaya değer bu sebeple burdaki tonlarca hikayeye benimkini de ekleyeceğim ❤️
17 Ocak günü ciddi bir uyku halim vardı asla gözlerimi açamadım 38. haftadaydım ve doktorum bebeğin kanalda olmadığını söylemiş; fakat bu hafta itibariyle kanalda olmasını beklerdik demişti. Ben de içimden bebişim kesin 40 haftayı sollayacak çok ağırlaştım zorlanıyorum artık diye içimden geçirip en iyisi gidip randevu alayım sezaryen günü İçin diye düşündüm anneme ve eşime söyledim onlar da sezaryen yanlısı idi zaten hemen sevindiler 😄
Ertesi gün yani 18 Ocak günü 38+3 te gece uyuyamadım karnım acıyor gibi geriliyor gibi herhalde dün çok uyuduğum İçin uyuyamıyorum diye düşünerek yine biraz olsun uyudum sabah eşim işe gitti ben de rutinimde ne varsa onu yapmaya başladım (kahvaltı, dizi izlemek, kitap okumak, yan gelip yatmak gibi) bu sırada regl ağrısı çekiyordum ihtimal vermedim ama kasılma sayar diye bi uygulama indirdim ilk hamileliğim ve sancı nedir nasıldır asla bilmiyorum. 5 dakikada bir gelen 1 dakika süren sancılarım çıktı ve uygulama HAZIRLANIN BEBEK GELİYOR diye bildirim verdi sabah 10 falan ihtimal vermedim çünkü suyum nişanım vs gelmemişti doktorumu aradım ulaşamadım sonra foruma yazdım herkes bebek geliyor hastaneye gidin su ve nişan gelmeyebiliyor dediler. O yazılanları görünce hazırladığım ama valize koymadıgım bebek ve anne ihtiyaçlarını yerleştirdim. Evi komple süpürdüm ve oturup tekrar sancıları saydım doktorumla telefonla görüştüm bana derhal gel dedi. Daha önce çatı muayenesi olmamıştım yani doktorum bebek kanalda olmadığı İçin yapmamıştı. Gittiğimde çatı muayenesi oldum açıklık 5 cm olmuş iyi sancı çekmişsin dedi ama bebek hala kanalda değil normal doğum sizi ve bebeği yorabilir dedi, dedim normal doğum istemiyorum zaten sezaryen için gün almaya gelecektim yarın dedim güldük ettik vs yatış işlerim yapıldı odama geçtim tabi bu süreçte birçok kişi ile görüşüyorsunuz damar yolu açılıyor, bilgilerin alınıyor sonda takılıyor önlük vs giydiriliyor. Bu süreç 1 saat falan sürdü ardından beni ameliyathaneye götürdüler herkes dünyada sanki sadece sen doğum yapıyormuşsun mucizesiyle ilgileniyorlar, spinal anestezi hiç acıtmıyor derin derin nefes alıp herkes yapıyor sen de yapabilirsin düşüncesiyle şipşak bitiveriyor. Neyse 5 dakika içinde doktorum geldi ve bebeğimi kucağıma verdiler o kadar Kısa sürdü ki mükemmeldi. Bebeğimi babasının yanına götürmüşler ve ben de yarım saat sonra küçük çekirdek ailemin yanındaydım. Ardından bildiğiniz yürüyüş gaz çıkarma seromonileri gerçekleşti ve 1 gece kaldıktan sonra evimize geldik. Şimdi bir yanımda tüm gece bebişle ilgilenen eşim bir yanımda da karnı tok sırtı pek bebişim uyuyor. Ben de sütümü çoğaltma derdindeyim çünkü bizim oğlana yetiştiremiyorum henüz sütümü 😇
Kötü olan şeyleri anlatmadım, insan o kokuyu alınca hiçbiri aklına gelmiyor zaten. 😄