zemberekkusu
Anneler genelde park beşik alıyor. İlk bebegimde kullandım ama ben sevemedim bir türlü nedense. Çok kaba geliyor bana. Ama derseniz ki taşınabilir olsun o yonden cok iyi pratik hafif.
Anne yanı şart nerden baksanız 6-7 ay kadar. 5.6 ay dönemlerde bebek yavas yavas dönmeye baslıyor hareketlenıyor anne yanı sıkıntı olur tutunup ayaga kalkıyor genelde.
Ben sürekli yatak alma derdi olmasin diye anne yanından sonra direk genc odasına geçiyorum. 3.gebeliğim bu.
7 aylk odasını ayırdım. Şimdi anne bağı bilmem nesi denecek ama 😀 ama cocuk büyüdükce odayı ayırmak daha zor oluyor cocuk odasında yatmak istemiyor. Cok postalar goruyorum bu sekilde.
Genc odası aldım çoook uzunca kullanır. Yatagın ayaklarını takmadım montesorri gibi alcak oluyor. Gece uyanınca kendisi gelir yanıma emzirir odasına götürürdüm ki halen öyle 1 kez uyanır 19 aylık
3.bebegimede genc odası istiyordum ama bu evimiz küçük alanım yok bebek karyolasi alıcam mecburen onlarda 5-6 yasına kdr rahat kullanıllyormus sonrası Allah kerim :)
İmkan varsa oda ayırırsanız yatak alırsanız sizin içinde iyi olur.ister montesorri ister diger türlü Eşiniz işe erken gider uykusuz kaldıgı dönemler olur veya siz rhaat etmek istersiniz zaman zaman bebegin odasına geçer yatagında yatarsınız yavas yavas da bebekte sizde alısmıs olursunuz.