Hanımlar selam dünyalar şapşalı bi sultan papağanım var ama kimselere vermem çünkü sadece bana dokundurtup sevdiriyo kendini 36 haftalık gebeyim aynı evde odada kuşla bebek olur mu yani ister istemez uçuşuyo tüyleri hayvan sonuçta zarar verir mi acaba bebeğe
Fatosca uzun bir sure baska bi odada tutarsaniz bisey olmaz bizimde muhabbet kusumuz var bende kimseye vermeye kiyamiyorum cok guzel konusuyor kizim var 18 aylik cok seviyor
Fatosca bende de bir çift sultan papağanı var ama inanılmaz tüy döküyorlar artık gına geldi evin içi toz dolu hamile kaldıktan sonra anneme verdim geçici olarak ama doğumdan sonra da eve almayı düşünmüyorum hatta alıcı olursa satmayı düşünüyorum bebeğim daha önemli sonuçta bence ilk zamanlarda çok hassas ve hastalığa açık oluyorlar sen de geçici olarak bebek biraz büyüyene kadar bakabilecek birine verebilirsin
Fatosca ilk 20 gün hayvanla aynı odada bulunmaması gerekiyor bebeğin sonrasında herhangi bir problem olmuyor diye biliyorum benim de kedim var 🤗
Fatosca amcamlar eve muhabbet kuşu aldığında kızı daha yaşına bile gelmemişti beraber büyüdüler bir sorun yaşamadılar hatta kafesi hiç kapatmazlar kuzenim 4 yaşına girdi hala birlikteler kendi gözetiminiz altında olursa ikisi de güvende olur
Fatosca Bende 2 kedi var cins. Herseyi tam yediği maması bile belli içerikli aşısı igneleri hepsini kendimiz yapıyoruz. Doktorum da evde hayvan olması çocuklar için her zaman daha iyi der zaten bunun üzerine araştırmalar var güzel sonuçlar veren kedi temiz hayvan pisletmez etmez kopek için aynı şeyi diyemem bir de kedi tüy dokmuyor iyi bakılan hayvanlar zaten tüy dökmez. Ama kuş için ister istemez ucuştukca dökecektir benim annemde babamda vardi 4 tane sultan papağan 3 tane de muhabbet kuşu aşırı tüy döküyorlar suan 1 tane sultan papağan kaldi kalanı sahiplendirdiler eğer tek sıkıntı tüy ise başacikabilirim diyorsanız kalmasının hic bir zararı yok çocuğun gelişiminde önemli rol oynuyor hayvanlar birde kusunuz konuşuyor ise bebeğiniz için daha eğlenceli hale gelebilir. İşte kuşun tek sıkıntısı ucusup tüy düşürmesi ve heryere pislemesi eğer gözkulak olurum diyorsanız bence kalsın😇 Fatosca
Fatosca canım seninki kuş bende kedi var yani 4 senedir benim yavrum asla kimseye vermeyi düşünmüyorum çünkü oda benim bebeğim ve şöyle bir şey de var bir evcil hayvanla büyüyen Bebek çok daha sorumlu ve bilinçli oluyor
Tugceasel21 dediğin gibi yapıcam evet çünkü hayvan sevgisi ne kadar küçük aşılamırsa o kadar iyi hayvan sevmeyen insanda sevmez kız vicdanlı olur evlatlarımız
27ozlem Alıcı olursa satmayı değilde sahiplendirmek varken hayvan ticareti yapmayı düşünmekte ayrı bir zihniyetsizlik
27ozlem benim anlamadığım şey evde kediyle köpekle bebek bakıyo insanlar bi yandan dediğim gibi bende anneme mi yollasam diyorum ama bidaha geri aldığımda beni unutur ondan korkuyorum
sade-Liyaa tamam canım en duyarlı insan sensin 👍
Fatosca evet nasıl bakıyorlar ben de hiç anlamıyorum tüyleri zarar vermiyor mu acaba diye ama nedense benim hiç içime sinmiyor bi de bence kedi köpekle kuş aynı değil kedi köpek mesela bebekleri seviyorlar oynuyorlar çok tatlı oluyor o zaman ☺️ Ama benim kuşlar çocukları sevmiyor ısırıyor çocuklar korkuyor 😂
Fatosca aynn oyle merhametli oluyorlarki sevginin ne oldugunu anliyorlar
Busel biz zaten hayvancılık yağıyoruz inek tavuk kedi evde zaten kuş annesi babası da hayvan çok sevdiği için bizim gibi olucaktır eminim ama işte dediğin gibi kuş tüyü kafamı kurcalıyodu bünyesi alışır artık gün geçtikçe biraz da temizliğe önem verirsem bişey olmucağını düşünüyorum