Arkadaşlar ben demir ilacını kullanamıyorum miğdemi kötü yapıyor ama doğum anında kansızlıktan dolayı bi sorun olurmu diye endişe ediyorum. İlaç kullanmadan doğum yapan varmı aranızda bi sorun oldumu
slnkrkmz demir ilacını toplasam 3-5 kere kullanmısımdır hiç kullanmadım dogum yapalı 5 gün oluyor doğumda bi sıkıntı yasamadım sadece normal dogum sonrası ayaga kalkmakta zorluk cektim göğüs sıkısması nefes darlıgı bas dönmesi yasadım kan ilacına baslattı doktor hepsi geçti ayakta durabiliyorum su an daha iyiyim hamilelikte kullanmadıgım kan ilacını simdi kullanmak zorunda kaldım ayakta durabilmek icin🤷🏻♀️
slnkrkmz aslinda demir ilacini dogumdan sonrada kullandiriyor doktorlar keske markasini degisseydiniz ben markasini degistim rahatladim mesela cunku demir ozellikle sizin icin hamilelikte ve dogum sonrasi onemli
slnkrkmz eğer hgb değeriniz çok düşükse 8.5 gibi falan doktorunuza midenizin almadığını söylerseniz belki kan serumu verir. Benim midem kaldırmıyor gastritten dolayı. Serum verdiler
slnkrkmz sorun olma ihtimali çok ama çok yüksek. Ben 25. Haftaya kadar kullanmadım. Değerim çok düşük çıktı. Şimdi ikişer ikişer içiriyorlar yükseltmek için olmazsa kan verecekler. Riski çok. Bence için.
slnkrkmz bende sizin gibiyim midr bulantisinida gectim cok kotu kabizlik yapti biraktim degerimde dusuk
slnkrkmz demir ilacı doğumdan sonra 3 ay kadar daha devam edilmeli istersen değiştir ilacı
slnkrkmz yatarken iç canım ben bir önceki gebeligimde kullanmadım kanım 11 den 9 a düşmüş doğumda ayağa kalkınca daralma çarpıntı yaşadım hep içmeniz faydalı olur dediğim gibi yatarken icin
slnkrkmz ben başladım çok alerjim oldu , demire alerjim varmış , mecburen doktorum bıraktırdı. Şu an sadece besinlerle kan yapsın diye çabalıyorum. Pekmez , ayva , kuru siyah üzüm , ıspanak , yeşil bitkiler , kırmızı et , yumurta vs kan yapıcı yiyeceklerle besleniyorum.
slnkrkmz merhaba, Ben de 37 haftadayim ve dün sezeryan günü alınca anestezi ye gittim testler yapıldı kanım çok düşük çıktı bende hamileliğimde hiç kullanmadım ilacı ve doktorun bana dediği tek şey kan takviyesi yapılması gerekecek ameliyat sırasında vs bugünden itibaren mecburen başladım ilaca umarım 10 günde de olsa toparlayabilirim. Siz ne kadar çabuk başlarsanız sizin için çok daha iyi olur, aksatmayin tavsiyem :)
slnkrkmz demir ilacı benim de midemi kötü yapıyor bu yüzden geceleri uyumadan önce içiyorum kansızlık önemli bir şey hem sizin hem bebeğiniz için bence kullanılması gerekiyor hatta doğum sonrası bile kullan denildi bana bu yüzden aksatmayın
slnkrkmz önceden feramat kullamıyordum günde 2 kere hiç sıkıntı yaşamadım. Şimdi aile hekimi kan değerim düzelmiş diye feramat yazmadı ferrozinc yazdı sabah aç karna içtim mide bulantısı yaptı, şimdi kahvaltıdan iki saat sonra içiyorum hapı ve içtikden iki saat sonrasına kadar çay kahve süt ürünleri yiyip içmiyorum mide bulantısı yapmıyor
beyzzsenturkk teşekkür ederim bende öyle yapıcam sanırım doğumada az kaldı doğumdan sonra kullanırım kendimi toplamak amaçlı
Babykalamar değişti doktor ama yinede miğde bulantım tam geçmediği için ne içsem bulandırıyor malesef
Beyazinciii çok düşük değil dedi ama istediğimiz değerde de değil dedi bi sorun olcak durumdaysa serum önerirdi sanırım
Cikoleyla banada doğumda kan kaybı fazla olabilir halsizlik yorgunluk hissi yapar dedi ama kan kaybı çok olabilir diyince bi endişelendim kullanmaya çalışıyorum aslında ama her gün içemiyorum
slnkrkmz hamilelikte yemeklerle destekledim ama kan ilacı bile kullansak dogumda zaten depolar boşalıyor her türlü öncesinde ve sonrasında kullanıyosun
slnkrkmz ben gece yatmadan tam uyuyacagim anda icip uyuyorum bu zamana kadar mide bulantisi yasamadim cok sukur
Doktorum bana demir ilacı başladığında 10 haftalık hamileyim. O zaman kn değerim 10 du. Şuan 39+3 m düzenli hergun kullandım şuan kan değerim ,11. Kullanmadan düşer miydi bilmiyorum ama yukselmedigi kesin. Eğer aşırı bı düşüklük yoksa zorlamayın. Yapacak bişey yok kullanamiyosanz
Korkutmak istemem. Bende kullanamadım ilk hamileliğim de dediğin gibi midem almıyordu ama doğum sırasında ve doğumdan sonra pişman oldum. Bilincim kapandı doğumdan sonra da bir kaç kez bayıldım yoğun kan kaybettiğim için o süreç çok zordu benim için. En azından kendinizi zorlayın çünkü doğumda ve sonrasında sizi rahatsız edecek düzeyde kan kaybedince toparlanamıyorsunuz. O doğumdan sonra bebeğin ağladığını bile duymadım ilk gece o kadar kötüydü gözümü açamıyordum başka bir ilaç veya başka bi tedavi yöntemi isteyin doktorunuzdan çok zorlanırsınız benim tavsiyem.
Birglbiray evet kesinlikle kullanmak gerekiyor. Doktorum bana da çok zor toparlanırsın dedi, bu yüzden yükselmezse kan verecekler doğrudan. Herkesin kullanması lazım. İyi ki tecrübenizi paylaştınız
Birglbiray bende bundan korkuyorum teşekkürler cevabınız için artık bi şekilde içsem iyi olucak sanırım
Cikoleyla katılıyorum ne demek okuyan birilerine yararı olur umarım 🥰 o süreci başkasının yaşamasını istemem ben başka hastane de doğum yaptığım için doktorlar bilemedi kontrol de olduğum hastane de doğum olsaydı direk kan bağlanacaktı doktorum öyle söylemişti😏