Kızlar bu ilk hamileliğim normal doğum yapmak istiyorum kolaylaşması için nel3r yapılabilir tecrübeli arkadaşlar yardım lütfen ☺️
yenihamileyiz
[silindi] ek olarak idrarı yaparken tut bir süre bırak dediler. Kasları kuvvetlendiriyormuş
yenihamileyiz 37. 38. Haftadan sonra her gün ilişkiye girmeye çalışın yasak yoksa. Her gün yapamazsaniz gün aşırı yapın. Normal doğumu kolaylaştırıyor hatta 37. 38. Haftalarda eşiniz bosaldiktan sonra yarım saat kadar kalkmadan bekleyin kanalı yumuşattıgı için kolaylaşıyor
yenihamileyiz kaçıncı haftandasin? Plates yapabilirsin. Bol yürüyüş yap
yenihamileyiz devlet hastanesi gebe okuluna katıl ebeler çok güzel eğitimler veriyorlar
yenihamileyiz bol bol yürüyüş yaptım kesinlikle en faydalısı 35 ten sonra squat ve hurma her gün yedim 38+2de çok rahat bir doğumum oldu😇 bide Meryem ana otunu yapmıstım tavsiye üstüne etkisi var mı bilmiyorum ama bi googleden bak sende 🤗
yenihamileyiz günde 1 buçuk saat yürüyüş, merdiven inip çıkma, squat, pilates topunda egzersiz, activating labour, sıcak duş, ilişki, ahududu yaprağı çayı, hurma, ananas ben bunları yaptım. 1 Ocak’ta normal doğum ile suni sancısız bebeğimi kucağıma aldım 🙏💙
yenihamileyiz ben doktorumun önerisiyle doguma kadar her gün yüzdüm cok kolay bi dogumum oldu. Ve sanci basladiginda küvete girmek istedigimi söyledim 2 saatte 3 cmden 8 cme kadar acilma oldu. Toplamda 4 saatte cok kolay bi dogumum oldu. Darisi tüm hamilelere ve ikinci bebegimi bekleyen bana insallah 😅
yenihamileyiz Hurma ile ananas yiyin yürüyüş yapın duş alın Allah’ın izniyle normal dogurursunuz
yenihamileyiz yürüyüş pilates ve yiyeceklerinizi dikkat edin . Seker kontrolü çok önemli . Normal doğuma şeker engel olabiliyor.
yenihamileyiz bol yürüyüş pilates topu ile doğum kolaylaştıran hareketler var cnm elçin hanımın onları yap ben öyle yaptım son ayda bol bol yürüdüm iyice yorulan kadar yürüdüm çok iyi geldi. Normal doğum yaptım 18 inde altta dikisim var birkaç tane
yenihamileyiz bir de bol hurma yedim günde 7 tane
yenihamileyiz açıkçası bende merak ediyorum
yenihamileyiz Çok yüruyüs yapamadım ama evde çok aktiftim hic durmuyordum. 36. haftadan sonra squat ve gnde 3 hurma yedim. Dogumda sanci çekerken devamlı yurüdüm squat yaptım masaj yaptım belime. Ve devamli sicak su tuttum altıma. Zemzem içtim. Ve birde pozitif olmanında önemli olduğunu düşunuyorum. İlk doğum kendi sancımla hiç müdahele olmadan 3 saatte doğdu çok şükür.
yenihamileyiz Çemen suyu içmişti arkadaşım ve 1-2 saat içerisinde hemen doğurdu tabi birazcık kokuyor 🙈😂
yenihamileyiz ahududu çayı açılmayı kolaylaştırıyormus canım
yenihamileyiz Korunmasız ilişki , bol ev işii , bol yürüyüş ve hurma :) bunlarin hepsini yaptim ve cok sukur normal dogum yaptım . Darisi size insallah kac haftaliksiniz.
yenihamileyiz benimde ilk hamileliğim bende normal istiyorum ya 32 haftayim şu anda az kaldı yani yapabilirsem epidural istiyorum bende hep platesi topu üstündeyim pelvik kaslari esnetmek gerek olabildiğince hareket halindeyim birde yürüyüş ev işi de dahil inşallah normal yapariz🤲🏻😀
yenihamileyiz yürüyüş merdiven çıkmaaaak. cinsel İlişki ev içinde aktif olmak temizlik yapmak yani yerleri eğilip silmek suni sancı verilmeden önce bol uykuuu 👍🏻
yenihamileyiz canım 36. Haftada çocuk gelişimini tamamlıyor ben yorulmuştum çocuk artık çıkmalı dedim bende merdiven inip çıktım baya 4 katı 4 kere inip çıktım sonra su aktı skuat tuvalet pozisyonu ama en etkilisinin perine masajı olduğunu düşünüyorum ki hastaneye yatsanız hemşireler size bunu uygulayacak açıklık olsun die ve hastaneye yatınca 5cm açıklık ile pilates topu falan baya işe yaradı
yenihamileyiz yürüyüş yapmak hareketli olmak önemli,hurma günde en az beş tane yiyebilirsin,perine masajı yapabilirsen onunda çok faydası varmış kesisiz doğum için
yenihamileyiz sıcak su kesinlikle inanılmaz açılma yapıyor 5 cm olduktan sonra duş imkanın varsa tek önereceğim şey
yuruyus merdiven iliski pilates topu ve squat
[silindi] valla çatı muayenesi oldum merdiven çıktım 8 kat eve girdim pilates topuyla egzersiz yaparken suyum geldi suan suni sancı alıyorum 3 cm acıklıkla
[silindi] Peki riskli gebeliği olanlar. Aklımda hep aynı sorular sadece yürüyebiliyorum birde su içiyorum. Diğer egzersizleri yapamıyorum. Benim doğumum zor mu olur. Ve hava çok soğuk olduğu için hergün de yürüyüş yapamıyorum.
Anneadayi23 gebe okulunda tuvalette bunu yapmayın enfeksiyon durumu olur dediler. Kegel egzersizi normal oturduğunuz yerde yapın dediler
Evinamin031120 kaçıncı haftada oldu bu aceba
Evinamin031120 Hayirlisi canim insallah saglikli bir sekilde eline alirsin yavrunu
Evinamin031120 Allah yardımcınız olsun en kısa sürede sağlıkla kavuşun inşallah kolaylikla
Evinamin031120 Rabbim yardımcınız olsun🤲🏻
Evinamin031120 çatı muayenesi olduğunuz gün mü oldu bunlar
Evinamin031120 kaç haftalıksınız
Evinamin031120 cati muayenesi ne zaman yapılıyor
Evinamin031120 naptın hala suni Sancı alıyor musun 🫣
Evinamin031120 kaçıncı haftada çatı muayenesini oldunuz
Evinamin031120 suni sancıcok mu kötü çok mu ağrılı.oluyot
Esrbenn 36 hafta için erken mi
Esrbenn 38+4 de oldu canım
Nur1211 bunu size doktor mu söyledi
[silindi]
SeKa26
Sedanurpolatkan
Kızlar maalesef suyum geldi saatlerce sancı çektim ama acılmam olmadı bebekte stres olup kordonu boynuna dolayınca sezeryan oldum 🥲
zeynep_6n aynen öyle idrar yaparken tutulmamalı normal zamanda yapın
2-3 cm açıklık mevcut 10 dk da bir gelen düzenli sancı. Tempolu yürüyorum merdiven çıkıyorum sıcak duşta squat yaptım bekliyorum daha da açılma olsun diye evde
ebruozeser benim de bi hafta önce 2cm açıklık vardı ama sancı falan yok 🥲
ebruozeser kac haftalik
ebruozeser nereden biliyorsunuz o kadar açıklık olduğunu hastaneye mi gittiniz geri evemi geldiniz bende daha doğurmadim ama plates topunu oneriyolar merdiven inip çıkma da iyi diyoalr
ebruozeser sizin gibi kadınlara daha doğrusu sakin ve bilinçli olmaya çalışan veya olan kadınlara imreniyorum..dilerim ben de böyle olurum, çok dua ediyorum rahat davranıyorum bakalım. 30+1 im bugün. Az kaldı artık😊
Minnieand bende sancı var da doğum sancısı olacak kadar değil
Meryem ana otu da kokaylaştırıyomuş sanırsam
Eyll_lna peki adaçayını duydunuz mu bi zararı oluyor mı
Çok sancim var ya aksam yürüyüş ile başlayacağım bugün akşam
2 cm aciklik 37+2
Kaçıncı haftada başlanmalı bu egzersizlere acaba
herkesherseyicokbiliyorzaten 32 den sonra başlayın
Nurekinn Devlet hastanesindeki gebe okuluna nasıl katılabilirim yardımcı olabilir misiniz 🌸 22 haftalık hamileyim buna ne zaman gitmem gerekecek ☺️