Merhaba güzel anneler. Bende doğum hikayemi yazmak istedim. Doğum yapalı 17 gün oldu. Öncelikle bundan önce 22 haftalık gebelik kaybı yaşadım. yapılan genetik testler ve kan testlerine göre belirsiz neden dediler. Bebekten de örnek alınmıştı oda sağlıklı çıkmıştı. Pıhtılaşma testimin sonucunda ise pai-1 4g/4g homozigot mthfr a1298c heterozigot çıkmıştı. Kimi doktor kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söylerken genetik doktoru ve bazı kadın doğum doktorları da bu sonucun düşük sebebi olmayacağını söylemişlerdi. Yeni gebelik düşünürken çok arada kalmıştım acaba kan sulandırıcı kullansam mi kullanmasam mi diye. Doktoruma güvenerek kullanmamayi tercih ettim ve sağlıklı bir hamilelik geçirerek doğum yaptım. Bu konuyu çok araştırmıştım ayni pıhtılaşma sonuçları ile kan sulandırıcı kullanmadan doğum yapanlar var mı diye ama bir sonuca ulaşamamıştım. O yüzden böyle detaylı yazmak istedim belki aynı durumda olan vardir. Doğum hikayeme gelecek olursam. 41.haftam dolmasına rağmen ne sancı ne açılma ne nişan ne rahim yumuşaması hiç bir belirtim yoktu. 41. Haftada doktorum artık doğumu başlatalim bu gece fitil verelim sabahına suni sancı verelim dedi. Gece 3te hastaneye yatisim yapıldı. Fakat nst sonucumu fitil vermek için uygun bulamadılar. Sabah 7 ye kadar nst de bekledim fakat sonuç değişmediği için doktorum fitilden vazgeçti direk suni sancı verelim dedi. Sabah 7 de suni sanci takıldı. Saat 11 e kadar hala hiç bişey hissetmiyordum. Hemşire şuan bu doz için senin buralari yikman gerekiyor dedi ama bende tık yoktu 😂 doktorum bile sezeryana dönecek gibiydi ama saat 11 de yavaş yavaş sancılar başladı. alttan yapılan muayenelerde hem doktorum hem ebem hala bebek çok yukarda duruyor diyordu. Sürekli alttan muayene yaptılar doktorum en sonunda serviksi öne cekebildim dedi sanırım bebeği aşağı indirebildi. 3.5 cm açılma var dedi. Sonrasında geldi gitti sıyırma dedikleri işlemi yaptılar. Saat 13 gibi açılma 4.5 cm dediler. O an düşündüm kaç saattir sadece 1 cm açılmış benim dogurmam akşam 8 9 u bulur bu acılara daha fazla dayanamam diyerek epidural istedim. Epidural takıldı odama geldim. Tam ebeler üstlerini değiştirdiler çay molasına gidecekken tesadüfen odama uğradı birisi bana ıkınma hissi geliyor dedim. Hemen alttan muayene etti 8 cm dedi. Birden bire 8 cm olmuş epidural mi hızlandırdı bilmiyorum ama doktorum da bebek çok güzel baskı yapıyor 5 cm den sonrasi çok hızlı olur demişti. Ebe herkese seslendi çay molasına gitmiyoruz hemen doğum haneye çabuk diyerek apar topar beni doğuma götürdüler. Doğum hanede de herşey çok hızlı ilerledi ve saat 15.55te meleğim doğdu. 🥰 Ben saatler süreceğini sanirken sancı çektiğim süre 5 saatti. Benim hikayem de böyle. Sorularıniz olursa seve seve cevaplarım 😊