olips Bu dönemde hormonlar sebebiyle ekstra hassas oluyoruz malum . Evdeki eş ve yardım için yanımızda bulunan insanlar arasında denge kurabilmek için ne yapmak gerekir , bu süreci nasıl atlattınız? Neler hissediliyor? Önerilerinizi yazabilir misiniz.
Nis olips valla ben hic kmse n yüzünü görmek istemiyordum bi ara dedim esim niye bu evde hepsi toplanıp gitseler annesi babasıda bizdeydi. Çıldırmak üzereydim bide cocuk her agladıgında doymamıs etmems bilmem. Ne lafları seni iyce sinir ediyor hele icine kapnık biriysen arasan 10 senede gecse o lohusa dönemini unutmazsın huylanırsın huylanmaya devam edersn ama dobraysan pt diye herseyi söylersn yine icin rahat eder ama resmen bam telinle oynuyorlar onu söyleyim
Cansen olips benimde çok kötü geçti hatırladıkça içim sıkılır yanındakilerin desteği çok önemli özelikle eş … başta kendim annem psikolojimi bozdu çocuğu emzirmiyon aç diye diye darlayıp durdu birde ilk gebelik olunca bilmiyorsun bişey zordu yani destek önemli
serpil1baby olips benim ilk doğumum olucak kendi annem dahil kimseyi istemediğimi şimdiden söyledim. Allahtan eşim benden yanadır hep ayrıca benim eşim 40 kadına bedeldir yemek ev işi vs. Her işimi yapıyor kimseye ihtiyacım yok dedim ben böyle hassas dönemi kaç kere yaşayacağımki iyi seçim yapın derim ben Ben herkesin huyunu bildiğim için önlemimi önceden alıyorum👌🏻😉
Tugce1506 Nis valla ben içimde tutamam söylerim ama deliliğim tutarsa hepsini gönderirim öyle yok doymamış yok aç yok sütün yetmiyor falan hiç sevmediğim şeyler destek olacaklarsa kalsınlar zaten o dönem sıkıntılı bebek dünyaya alışmaya çalışıyor sen bebeğe derken benim ilk hamileliğim bilmiyorum bakalım biz neler yaşicaz😬
BayMel Nis Desenize Allah bana kolaylık versin bende kaynanamla yaşıyorum ve bu konuda çok zorluk çekeceğime eminim 🤨
Boncukveannsi Nis ya konuyla alakalı değilde birşey merak ettim mesela bebeğe alışmak için kaç gün geçiyor, bide mesela geceleri uyanınca keşke şimdi çocuk getirmeseydim falan diyor musunuz😂
olips Nis dobra olmayı tercih etmek istiyorum ancak eşimle sorun yaşar mıyım sonrasında. Sorunlar git gide büyür mü onun endişesindeyim açıkcası . Kendi anneme belki nazım geçer ama eşimin annesi için aynı şeyi diyemiyorum
Nis Tugce1506 gitmiyolarki😃 üstelik cocugu kucagın alma alıstırma kucaga bilmem ne ay aklıma geldkce saclarım dikenleniyor kaynanama cok yıgdım bu ikinci hamilelegim gelirse geldgine pişman edecem
Tugcecanan Tugce1506 ben pat pat söyledim küstüler 😂😂 daha büyük sorun oluyor ya baştan tavrınızı koyup evinize almayın ya da çağırırsanız da siz sabredeceksiniz çünkü ne kadar karışma desenizde çeneleri durmuyor. Kayınvalidem karışmak olmaz biliyorum ama diyip söyleyeceği her şeyi söylüyordu daha sinir bozucu bu durum. Ben baştan tavrımı koymama rağmen dilleri durmuyor bence tek çözüm evde olmamaları inanın zor ama kafanız daha rahat. Biz eşimle tek başımıza büyütüyoruz keşke ilk haftadan yapsaydık diyoruz iki hafta burnumuzdan döktüler her şeye karışıyorlar bir de eski kafalı değiller çok modernler her iki anne de ama işte Türk genlerinde var heralde 😂😂
Tugce1506 Nis hahaha benim kaynanam 4 çocuk doğurmuş bilmiyorm umarım yaşamayız böyle şeyler yoksa zaten o benim tersimi biliyor arkasına bakmadan gider 😬 zaten eşime kalsa kimseye gerek yok diyor ama yinede benim ilk hamileliğim kendi annemde bana yakın kaynanamda yakın zaten annem asla ona fırsat vermez bilmiyorum devler kapışacak 😬😬 en güzel zamanlar umarım sorunsuz geçiririz çünkü ben sinirlendiğim zaman çok kötü biri oluyorum inşallah yaşamayız 😬
olips Nis kucağına alma alıştırma ne ya. Minnacık bebek o almayıp ne yapacaksın sana ihtiyacı var sadece . Gerildim😳
Nis BayMel evet cok bilmişlik yapıyolar bebek 3 gnlk baktm vermiyo altını bile kendi acıyo sanki alt bezlemekte ne var aldıö kendim actım onu bile kıskandı diyo sende cok eke anasın dedim alt acmak zor degil kendi cocuguymus gibi sahipleniyo sarılık olmustu doktor dedi 2 saatte br emzir uyanmasda burnunu sık uyandr ver agzna ona bile laf etmsiti onlar ne biliyorlarki uyuyan cocuk uykusundanmı uyandrılırmuıs dedim cocuk yogun bakımamı grsin ne diyosun sabır zorluyorlar gercekten oğlunun yanında melake bana diyo sen lohusasın git yat yataktan çıkma bende birgn öyle yaptm cıkmadım cocuguda odadan cıkarmadm aksam esim geldi diyo bebegide cok özledik görmedik bugün hic göstermemsm yani onu dyo
BayMel Nis ayy ben böyle şeylere hiç gelemem ki zaten hiç paylaşımcı bir insan değilim ve ben ilk defa anne olucam onu ben kimseye yar etmem 😂
Tugce1506 Tugcecanan bilmiyorm valla ilk torun iki taraftada herkes gelmek istiyor ama zaten hastanede durum belli eder kendini sonra söylerim zaten kaynanam çalışıyor en fazla 1 hafta durabilir 😬
Nazlimom Boncukveannsi ben bebeğe gaz dönemi geçince alıştım 4,5 ay sürdü gazı hem lohusalık hem gaz olayi benim psikolojimi bozmuştu annemde yoktu yanımda çalıştığı için tek başımaydim halada tekim ama şimdi o lohusalığı attım üstümden bebeğime alıştım 😅
Nis Boncukveannsi bebege alısmak ben kendi adıma konusayım sanki hayatımda hep varmıs gibi oldu hic garipsemedim o analık duygunu rabbim veriyo o yüzden cok cabk alısmıstım ben kızıma oğlumda nasl olur blmym
Nazlimom Boncukveannsi evet şimdide 9 aylık sabaha kdr saat başı kalkıuoruz hamileyken derlerdi uykusuz kalıcaksın bolca uyu diye haklılarmıs😂😂
Kgns olips kasım ayına gelmişti doğum. Havalar çok soğuktu dogru düzgün dışarı çıkamadım çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman bahar geldi o zaman çıktım. Bu dönemde birileriyle konuşmak yalnız kalmamak çok önemli. Arada sırada da olsa annenin tek basına dışarı çıkması gerekiyor ki kafası dağılsın. Uzun sürmüştü benim lohusalik dönemi ağlayıp duruyordum. Sonra havalar güzel olmaya başladıkça dışarı çıktık bebeyle gezdik falan dönem de bitmiş oldu. Ama gerçekten zor bir dönemdi. Bu dönemden sonra çocuğu daha çok sevmeye başladım 😃😃ilk başlarda bir sey anlamıyorsun görev gibi geliyor o çocuğa bakmak.
gullokumum olips 15gunkuk lohusayim ne gelen var ne giden kendi evimdeyim kaynanam 15dk ilk mesafede oturuyo daha bı kez akşam oturmasina geldi ikikez de aradı azının ucuyla nasılsınız demek için. Hangisi normal bilmiyorum ben isterdim yanimda olsun manevi destek önemli bu dönemde tek başıma evin içinde çıldıracak gibi oluyorum bazen😢